maanantai 31. maaliskuuta 2014

Pentu valittu :)

Hei!

Ollaan käyty viime viikolla treenaamassa ihan normaalisti, mutta en oo muistanu pitkään aikaan ottaa videota treeneistä, joten en myöskään jaksa pitkästi niistä kirjottaa. Parina viikkona on ollu reilu 30 estettä pitkä rata ja ollaan molemmissa treeneissä tehty ekalla kierroksella nolla! Minun omaksi ongelmaksi onki osottautunu se, että toiselle kierrokselle(tai viimiselle periaatteessa, koska ekan kierroksen jälkeen otetaan pätkiä eri tyylillä tai hiotaan ekan suorituksen mukaisesti) en saa tsempattua enää itteä samalla tavalla ja se johtaa siihen, että Lisbet menee miten tahtoo, koska en ohjaa kunnolla... Joten treeneissä täytyy panostaa nyt paljon oman mielen harjoitteluun ja löysäilyohjaus on kielletty! OKK:lla kisaillaan lauantaina ja toivotaan hyviä ratoja ja etenki hyvää puomia.

Sitten pentuasioihin!
Viikonloppu tuli taas vietettyä Torniossa pentulaatikossa (kuten melkeen kaikki muutki viikonloput pentujen syntymän jälkeen :D). Wiljon tuleva omistaja oli meillä kylässä ja oli kyllä tosi mukava viikonloppu, Wiljo saa huipun kodin :). Käytiin shoppailemassa pennuille vähän jotain pientä ja tietenki hoideltiin pentuja. Kyllä oli pentuaitauksessa jo melkosesti vilskettä ja vipinää, vaikka niitä kolme vain on.

Olen itekki tehny jo päätöksen tyttöjen suhteen ja meille muuttaa Wilma. Molemmat tytöt olis ollu tervetulleita asumaan meille, mutta kun kahta ei voi ottaa ja päätös on tehtävä niin minkäs voit :D. Jo alusta asti mulla on ollu tavoitteena saada perheenjäsenen lisäksi itelle koira, jolla olis mahdollisimman hyvä moottori agilityyn :). Vaikka pentuvaiheen luonne ei kerrokkaan täysin kaikkea siitä, millanen koirasta tulee, niin jotain piirteitä pidän lupaavina ja positiivisina. Toisaalta myöskään aina välttämättä se vilkkain pentu ei omaa parasta "moottoria" tai, että sivusta seuraileva, rauhallisempi pentu voi syttyä lajiin kun lajiin täydellisesti. Ilona oli pentuna sellainen sivusta seuraava pohtija tyyppi ja Lisbet oli vilkas (ainaki näin olen muistellu). Molemmat ovat syttyneet lajiin, tosin vähän eri tyyppisesti. Pääasiassa ajateltuna Ilona teki agilityä pelkästä nautinnosta lajia kohtaan ja palkkautu pelkästään tekemällä itse toimintoa. Lisbet tekee agilityä enemmän mulle, ko Ilona teki. Lisbet palkkautuu siitä, kun saa tehdä minun kanssa ja tarvitsee motivoituakseen myös konkreettisen palkan. Kumpikin nauttii agilitystä ja kummanki kanssa nautin ite agilitystä :). Se lienee tärkeintä, riippumatta koiran motiiveista tehdä jotain. Koiria on erilaisia ja näin pitääki olla ja se on minusta tämän lajin rikkaus.

No sitten takas alkuperäiseen asiaan :D. Wilma on tytöistä rohkeampi siinä mielessä, että se menee uusiin paikkoihin ensimmäisenä ja esimerkiksi ulos mennessä sopeutu tilanteeseen kaikista nopeiten ja alkoi tutkimaan ja leikkimään (toiset kylläkin melkein yhtä nopeaa perässä eli ei voi sanoa, että kukaan pennuista ei olis rohkea). Wiima enemmän pohtii ennekuin toimii (fiksu piirre kylläki!). Tämä on Wilman ja Wiiman suurin ja näkyvin ero. Wilmassa minua myös ihastuttaa sen tarmo tehdä asioita. Se on myös energinen ja erittäin kiinnostunu leluista. Wilma ja Wiljo rakastavat painia keskenään ja Wiima seuraa tätä enemmän sivusta. Wiima on sellanen, joka viihtyy paljon sylissä ja rakastaa suunnattomasti maata sylissä rapsutettavana ja pussailla ihmistä. Se on ehkä miellyttämisenhalusempi ko Wilma. Wilma on itsenäisempi. Wiima myös rakastaa ruokaa, Wilma ei niin innolla ahmi uusia makuelämyksiä. Wiljo on melko pitkälle saman tyyppinen ko Wilma, mutta Wilma on vähän enemmän riiviö. Yks tärkeä piirre on myös se, että se palautuu kaikesta uudesta ja hämmentävästä nopeasti (kuten äänistä), mikä on minusta tärkeä piirre. Erilaisia ääniä ne kyllä on oppinu kuuntelemaan, kiitos Elsan ihanien ja joskus vähän äänekkäiden leikkien ja lelujen <3

Tiedän, että jos luonteet yhtään samoina pysyvät niin Wilma on pennuista haastavampi, mutta haastetta olen toivonukki. Toivon, että pennun mahdollista energiaa osaan jollain tapaa kohdistaa oikeisiin asioihin. Olen myös sitä mieltä, että Ilona ja Lisbet ovat aika hyviä kasvattajia ja opettavat pennulle sitten sitä koirien kieltä! Ilonan auktoriteetti välittyy kauas, Lisbet saa ehkä tehdä töitä sen eteen, että osaa näyttää sen pennulle yhtä hyvin ko Ilona (vai mie saan tehä sen eteen töitä?:D). Ilona on maailman taitavin johtaja ja kasvattaja, sitä en epäile. Lisbetillä ei ole siitä kovasti kokemusta, joten odotan kyllä mitä tulevan pitää :).

Jotenki olen vasta viikon sisällä alkanu tajuaan, että meille oikeasti tulee pentu!
Ainiin, ilmotin Wilman pentukurssille, vaikka se ei ole vielä edes kotona! Intoa ei ainakaan multa puutu :D.

Yks huipuimmista asioista on se, että saan pennun kanssa kulkea alusta asti Active dogeilla. Opin varmasti ite paljon uutta pennun kouluttamisesta sekä kasvattamisesta ja on turvallista olla pennun kanssa osaavissa ja tietävissä käsissä. Vaikka iteki tiedän paljon niin uutta opittavaa on hirveästi! :) Toivottavasti kaikki menee niinku pitääki ja meidän keväästä ja kesästä tulee vähän erilainen ku ennen.

Tässä vähän kuvia pääasiassa Wilmasta. Kuvien laatu on aika surkea, koska ne on otettu puhelimella.

 Ostin Wilmalle valjaat ja olihan niitä heti pakko kokeilla!

 Wilma ja uusi tuttavuus, kurkku :)

 Wilma ja uusi hieno lelu

 Wiljo, Wiima ja Wilma

Wilman kita :)

 Sain tutkintotodistuksen ja olen virallisesti kasvatustieteiden kandidaatti ja lastentarhanopettaja! Opinnot jatkuu, mutta oli hienoa saada yksi välivaihe päätökseen :)

Wilma leikkii

Vielä vajaa 2 viikkoa ja pentu tulee kotiin!

- Hansku






maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kuvapläjäys

Viime tiistaina ajelin Tornioon kattelemaan 4 viikon ikäisiä pentusia. Ja olihan ne kyllä niin ihania ja söpöjä! :) Wilma, Wiima ja Wiljo on kasvanu ihan hirveästi reilussa viikossa. Luonteenpiirteitäki alkaa jo erottumaan, tosin ne voi tietenki vielä vaihella, minkä takia oon yrittäny olla tekemättä 100%:sta valintaa vielä tyttöjen välillä. En muuten äkkiseltään keksi söpömpää näkyä ko vasta kävelemään oppineet pennut leikkimässä :'). Lelua ravistellessa lentää helposti muutaman kuperkeikan ko koordinaatio on vielä vähän hukassa, hih! Käytiin äitin ja Elsan kanssa ostamassa pennuille uusia leluja ja vinkulelut oli älyttömän mielenkiintosia, varsinki ko Wikiemo vingutti niitä taukoamatta. Loppuviikosta Wiljo jo onnistu ite vinguttamaan yhtä leluista ja oli hauska katella, kuinka se oli onnellinen siitä, että sai lelun vinkumaan :D. Taattuja vinkuleluhulluja jo 5 viikon ikäisinä! Pienen pennun murina ja haukuntaki on muuten aika pelottavaa ;).

Kaikki pennut on ihanan rohkeita ja ottaa paljon kontaktia ihmisiin. Niiden lempipuuhaa on kiipeillä syliin ja syödä sormia, housuja, paitaa tai mitä tahansa pureskeltavaa ;).

Wilma on tällä hetkellä erittäin rohkea ja halukas vaeltelemaan pitkin isoa taloa. Se lähtee yksin pienille tutkimusmatkoille ja maistelee kaikkea välillä olevaa (karvamaton nukka on parasta kaikkien pentujen mielestä).

Wiima on enemmän pohtijatyyppijä tällä hetkellä. Se saattaa hetkeksi istahtaa paikalleen ja tarkastella maailman menoa ja muiden puuhailua ja sitten hetken päästä tulla juosten mukaan. Wiima on rakenteelta hieman sirompi ko Wilma.

Wiljo rakastaa ravistella leluja ja se jos mikä on aika söpön näköstä. Vois vaikka todeta, että luonnetta herralla ainakin löytyy! :) Wiljo on pennuista isoin, luonnollisesti ko on uros, mutta suurta kokoeroa tyttöihin ei kuitenkaan ole.

No kumpi sitten tytöistä muuttaa meille? Ensviikon tiistaina pitää tietää, koska toinen tytöistä matkaa Etelä-Ruotsiin ja maahantuontijuttujen takia pitää tietää kumpi sinne menee :).

Wiljon tuleva omistaja tulee ensviikonloppuna Tornioon kylästelemään ja asutaan sitten varmaan koko viikonloppu siellä pentupesässä! Kivaa :)

 Edessä Wilma ja takana Wiima

 Wilma

 Wilma ja uusi pallo 

 Wiima

 Wilma

 Wiima ja nalle :D

Wiljo

 Ilona ja "sikari"

Hetkeksi treeninameja!

- Hansku

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Ja tuplat!

Hei!

Viikonloppuna me kisailtiin kolmen startin verran seuran omissa kisoissa! Oli kyllä ihan huippu kisapäivä, varsinki ko oli niin paljon agilitytuttuja koolla! Ihaninta oli nähdä Caroa, ku ei olla oltu pitkään aikaan samoissa kisoissa :). Kisapäivästä ei ainaskaan naurua puuttunu, varsinkaan ennen viimisen radan rataantutustumista! Hauskaa oli ja se onki kyllä tärkeintä :). Olin ollu aamun toimitsijana, joten kisapaikalla tuli vietettyä hieman yli 12h, kyllä muuten väsytti kotona illalla! Mutta kyllä active dogs on huippu seura, ihan mahtava ryhmähenki kaikkien kesken!

Kaikki kolme rataa oli sujuvia, loogisia ja eteneviä. Kuitenki radoista jäi sellanen fiilis aina ennen suoritusta, että nämä ei oo niitä "meidän" ratoja, vaan enemmänki sellasia hyvin irtoavaa ja etenevää koiraa suosivia. Jokasella radalla oli kuitenki sellasia kohtia, missä piti pohtia, mikä suunnitelma on nopein ja vaihtoehtoja viedä tietty kohta, oli useita. Se oli kyllä kiva juttu!

Eka rata oli hyppyrata ja eniten päänvaivaa aiheutti pimeään putkikulmaan vieminen, koska tyrkyllä oli aika pahasti hyppy. Pääsin kuitenki aika edelle tekemään pakkovalssia putken suulle ja tämä meni hyvin! Koko rata tuntu tosi hyvältä ja Lisbet kulki hyvin. Tuo activen hallin pohja on ihan täydellinen Lisbetille. Loppusuorallaki meinasi ohjaaja jäädä jälkeen ja katsomosta huudettiinki, että juoksejuokse! :D Tällä radalla tuli 17 nollaa ja me oltiin sijalla 3! Olin itseasiassa aika yllättyny, vuosi sitten ei meidän aika olis riittäny nuin korkealle. Mineissä oli muuten tosi monta borderterrieriä, mahtavaa!

Toinen rata oli agirata. Pyrin viemään Lisbetin nopeimpia reittejä ja halusin unohtaa varmistelun radalla. Kolmosen tein persjätöllä ja pakkovalssilla, veikkaisin, että nopein ratkasu meille. 7-9 välin tein pakkovalssijaakotuksella, koska minusta reitti oli nopeampi tuota kautta vaikka matkaa tuleeki ehkä aavistus pidemmästi. Koiralla pysyy kuitenki kokoajan vauhti päällä, toisin ku jos olisin pyörittäny sisäkautta. Puomi oli ruma... Minua harmitti radan jälkeen ku en uusinu sitä, harmitti itseasiassa tosi paljon. Ennen A:ta tein kaks persjättöä ja ne toimi hyvin! Onneksi uskalsin ne tehdä. Tällä radalla myös nolla ja sijotus oli 2.

Tässä rata.

Kolmas rata oli aika helppo ja päätin, että nyt teen puomin just niinkö treeneissä tekisin. Lisbet tuli taas läpi ja pysähty maahan. Videolta näyttää, että se alkaa hiljentään kontaktipinnalla, mutta silti kiihdyttää uudestaan ja pysähtyy maahan... Otin puomin uudestaan ja ihan törkeästi tuli uudestaan läpi! Sitten en viittiny uusia enää koko puomia vaan otin pelkän alastulon. Lisbet kävi kisoissa tosi kuumana, joten se on varmasti pääsyy puomin rumuuteen. Lisäks en enää pysäytä A:lle, joten se voi vaikuttaa myös puomiin siten, että Lisbet kuvittelee, että saa myös tulla sen läpi pysähtymättä. Hmmh, nyt pitää kisoissa panostaa puomiin, se oli Tampereella ja OKK:n kisoissa niin hyvä. Tiedän, että Lisbet kyllä osaa, siitä se ei ole kiinni. Ongelma on ennemminki kisapuomissa ja sen kautta siinä, että teen ite jotain erillä tavalla ja samalla Lisbet lukee minusta jännittyneisyyttä puomilla. Noh, katotaan mitä tapahtuu kolmen viikon päästä seuraavissa kisoissa :D. Koitan ehkä olla liikaa stressaamatta, oon siinä vähän liianki hyvä ;).

rata

Palkinnot oli kivoja! Suklaata, koirille ruokaa sekä lahjakortti vesipetoon uimaan!

Ollaan tehty meidän nollaputkiennätys, joka on seitsemän nollaa putkeen. Tälle vuodelle ollaan startattu 9 starttia ja niistä seitsemän siis nollaa, huikea Lisbet! Taijetaanki kisata sitten seuraavan kerran arvokisoissa, että ei vaan pääse nollaprosentti laskemaan ;D. No ei sentäs :) Toivottavasti ei tarvis enää puomin takia hyllyttää...

Huomenna ajelen treenien jälkeen Tornioon ja asun pentupesässä ehkä loppuviikon :D, pennut on kasvanu jo hurjasti ja tällä viikolla alkavat saamaan myös muuta ku maitoa syötäväkseen. Pennut tulee siis huomenna 4 viikon ikään, miten aika voi mennä näin nopeaa?!? :)

- Hansku




torstai 13. maaliskuuta 2014

Triplat!

Hellou!

Sunnuntaina käytiin kisailemassa kolmen startin verran OKK:lla ja tiistaina päästiin kahden viikon treenitauon jälkeen treenailemaan! :)

Kisoista saatiin kotiin viemisiksi triplanollat sijoituksin 1,2,2! Aika siistiä, näitä ei oo ihan joka viikonloppu jaossa, joten tuntu kyllä tosi kivalta. Valitettavasti video on vain keskimmäiseltä radalta.
Saatiin startata ihan viimisinä. Tai "saatiin", koska mie inhoan mennä viimisten joukossa! Mielummin menisin vaikka ekana. En yhtään tykkää siitä oottelusta vaan haluan mennä heti. No ehkä ihan hyvää oman mielen harjoittamista ku oon saanu kaksissa kisoissa nyt startata ihan viimisenä :D.

Eka rata oli hyppis ja rataantutustumisen jälkeen tuntu, että en saanu semmosta kivaa tuntumaa rataan vaikka juosta kuitenki sai ite, mistä mie tykkään. Ehkä siinä oli kuitenki liikaa suoria etenemisiä meille, tai ainaki siitä aattelin sen johtuvan. Tykkään enemmän mutkittelevista (mutta silti loogisista) radoista, koska minusta tuntuu, että ajoissa pärjätään niillä paremmin. No radalle mennessä sain kyllä sitten kivan fiiliksen ja painettiin innolla menemään molemmat! En ala hirveän yksityiskohtasesti selittään, koska ei ole videota niin hankala hoksata mistä puhun :D. Tehtiin nolla etenemällä 4,81, tämä tais olla meidän ennätys etenemä! Voitettiin tämä hyppyrata ja ansaittiin ilmaistartti! Opiskelijan lempparipalkinto ;).

Toinen rata oli agirata ja siinä sai taas juosta ja keretä paikkoihin itte. Tästä radasta jäi tutustumisessa kyllä kiva fiilis. Se on muuten jännä ku joistaki radoista tulee heti sellanen kiva fiilis ja joistaki se fiilis on tosi vaikea saada vaikka kuinka yrittää. Se fiilis vaikuttaa ihan siihenki, että miten ohjaa koiraa (esim kuinka napakasti tekee vai löysäileekö ite) ja siitä suoraa varmasti myös tuloksiin. Se ei oo kiva tunne ku se fiilis ei tule vaikka kuinka yrittää. Karkasin vähän tämän radan selostusaiheesta, mutta ei voi mitään. Sunnuntaina pääasiassa fiilis oli siis tosi kiva! :) Tällä radalla puomi ei ollu niin hyvä ko Tampereella. Ei menny täyttä päähän, mutta ei puomi silti ollu huono. A:n alla olevan putken jälkeen Lisbet ehti aika pitkälle, melkeen edessä olevalle hypylle, mutta sain sen pienellä paniikinomaisella huudahduksella kääntymään :D. Tuo oli aika hankala kohta, koska putkijarrua ei voinu tehä, koska sillä koiran ois pitäny kääntyä täysin putkesta, mutta tuossa piti jatkaa kuitenki eteenpäin ennen kääntymistä. Putkeen piti kuitenki törkkästä vähän, jotta ei tule sen ohi liikkeen mukana. Keinu oli super! Uskalsin juosta ite rohkeasti ohi tai oikeastaan oli pakko, jotta kerkes ohjaamaan kepeille, koska keppien suulla oli putki ikävästi tyrkyllä. putken jälkeen piti hypylle vähän jarruttaa, että ei hae sitä samaista hyppyä, mitä kohti Lisbet lähti A:n alla olevasta putkesta. Tällä radalla tehtiin siis myös nolla ja oltiin sijalla 2, Kirsin ja Pepin voittaessa! Kyllä olin onnellinen Kirsin ja Pepin nollasta ja etenki Kirsin ja Pepin tuplasta! :)

Tässä rata! (Kiitos Kirsi H:lle videomateriaalista)

Kolmas rata oli niinikään agirata ja haastava myös. Tällä radalla Lisbetin puomi oli parempi ja nopeampi kuin ekalla radalla! Jätän taas yksityiskohtasen läpikäynnin välistä, koska ei oo sitä rataa videolla! Tehtiin päivän kolmas nolla ja sijoituttiin taas toisiksi Kirsin ja Pepin voittaessa tämänkin agiradan. :)

Seuraavat OKK:n kisat onki sitten ilmaset ko plakkarissa on 3 ilmaistarttia! Jee :D

Kävin tänään pitkästä aikaa katsomassa agi.fi rankingia. Lisbet on sijalla 11, kivvaa :). Toivotaan, että meidän hyvä kisavire pysyis päällä eikä laske kohti arvokisoja! :D

Tiistaina oltiin sitten treenaamassa ja rata tais olla 31 estettä pitkä. Mulla (ja kaikilla muillaki) oli dementiaoireita treeneissä ja meinas rata unohtua! Yhestä samasta putkesta mentiin kolme kertaa, kahesti jatkettiin samaan suuntaan ja yhesti eriin, joten meni vähän sekasin, että millä kierroksella oltiinkaan menossa! :D No näin käy joskus, onneks kisoissa on lyhempi rata ja kauemmin aikaa tutustua! Hankaluuksia radalla tuotti pimeästä putkikulmasta kääntyminen oikeaan suuntaan. Jo toisella kerralla tämä kuitenki onnistu, mutta nämä on meille vaikeita ollu jo tovin. Ja etenki siis ekalla suorituskerralla. Puomilla jäin taakse, koska matka jatku suoraa taaksepäin ja molemmilla kerroilla puomi oli tosi hieno ja Lisbet jatko ite 2on2off:iin eikä ees laittanu tassuja sivulle vaan suoraa eteen! Loppusuora oli pitkä ja suora (yllättävää, että loppusuora on suora?! :D). Olin ite kokoajan Lisbetin edellä, se ei lähe täysiä painattaan minun edelle suorilla. Näitä pitäis treenata ja malttaa ite olla vedättämättä ja juoksematta täysiä. Tai sitten opetan seuraavan koiran etenemään täysiä ite ilman omaa vedätystä (tai siis kun opetan :D) ja Lisbetin kanssa mennään tällä tyylillä, koska se toimii meillä hyvin. Eli juoksutreenejä lisää itelle, jotta siellä edellä myös pysytään!! ;D

Lauantaina kisataan seuran omissa kisoissa (ylläripylläri meen taas ihan loppupäässä :D) ja sitten tuleekin ainaki muutaman viikon kisatauko!

- Hansku



tiistai 4. maaliskuuta 2014

Oulu-Tampere-Turku-Oulu-Tornio

Hei!

Otsikon mukainen reissu tuli suoritettua siten, että torstaina lähdin 05.20 Tampereelle ja tänään tiistaina aamulla tulin Tornioon. Oli pitkä reissu, mutta oikein mukava :)

Torstai ja perjantai oli opiskelureissaamista erilaisissa varhaislapsuuden kulttuurisissa ympäristöissä. Käytiin tutustumassa pikkukakkoseen, lasten kulttuurikeskus rullaan, muumimuseossa ja lelumuseossa ja tietty vähän shoppailemassa ja syömässä :)

Perjantaina Kirsi oli aamulla napannu Oulusta Lisbetin kyytiin ja ajeli Tampereelle. Lauantaina oli tiedossa kolme starttia Lempäälän sportdogparkissa. Oltiin viimeks kisattu marraskuussa, joten oli huippua päästä taas kisaamaan. Minua jännitti jotenki erikoisen paljon, mutta niin on ennenki jännittäny pitkän tauon jälkeen :D. No ei se mitään, hyvää jännitysharjoitusta!

Eka rata oli hyppyrata ja eniten päänvaivaa rataantutustumisessa tuotti kepit. Päädyin törkkäsemään kepeille ja tekemään valssin loppuun. Olin vähän valssissa myöhässä, mutta muuten se suju paremmin ko kuvittelin sen sujuvan. En saanu tuota kohtaa tuntumaan mitenkään päin hyvältä tutustumisessa... 5-8 väli oli kans vähän haastava, mutta päädyin persjättöihin ja ne toimi hyvin. Uskon, että oli Lisbetille nopein vaihtoehto. Muurin jälkeinen hyppy vähän venähti ja Lisbet laskeutu vähän väärään suuntaan. Sitten pussin jälkeen Lisbet irtos hassusti putken takana olevalle hypylle. En kyllä jarruttanu pussissa ollenkaan, mutta en kyllä ajatellu sen silti irtoavan sinne hypylle, koska putken suu oli ihan edessä :D Mutta videolta ko kattoo niin en mie oikeen mitään tee, jotta se ei eteenpäin ois jatkanu. Tämä siis hyllytettiin. Rimat oli 35:ssä ja näytti tosi korkeilta (ehkä rima oli jotenki lyhempi ko mihin on tottunu ja sai aikaan optisen harhan :D) pohja oli hieman paikoittain liukas ja vähän tässä hyppiksellä ehkä havaittavissa pientä alustaan totuttelua.  Alla video!

https://www.youtube.com/watch?v=HzDVIgQHlBI

Agirata oli minusta haastava, mutta mukava. Kaikki radat oli itseasiassa haastavia, mutta silti loogisia! Piti keretä hyvin ite jo seuraavalle eikä auttanu jäädä varmistelemaan. Tällä radalla Lisbet jäi A:ta ennen olevaan putkeen minusta kauaks aikaa ja ehin jo miettiä, että mihin koira katos :D. A oli huono, mutta puomista olin ilonen! Nopeaa päähän asti ja nopea pysäytys. Taitava Lisbet <3 Puomilla jäin vissin liikaa ihastelemaan suoritusta enkä ehtiny mennä ennen keinua olevalle hypylle tekemään pakkovalssia, joten tein sitten viskileikkauksen, tosin se meni hyvin! Tältä radalta nolla ja sijotuttiin toisiksi :)

https://www.youtube.com/watch?v=8VUCAD2U45k

Kolmannelle radalle sain mennä tutustumaan välittömästi ko tulin maaliin edelliseltä! Tuli vähän kiire löytää koiralle paikka. Aluks rata tuntu tutustuessa tosi haastavalta, mutta sain siihen kuitenki tehtyä hyvän suunnitelman, tosin ehin mennä sen suunnitelman kanssa radan vain kerran läpi ko en ollu kerenny kattoa rataa ennen tutustumista ollenkaan! Alkuun päätin leikata kepeille ja päätin luottaa, että kyllä Lisbet osaa. Ja kyllähän se osasi! En halunnu leikata A:n alla olevaan putkeen, joten päädyin persjättöön, joka toimi hyvin, tosin hitusen aikasemmin olisin saanu sen tehhä. Pussin jälkeen piti varmistaa muuri, koska moni oli tullu muurista ohi. Sitten tuliki kiire persjättöön ja pakkovalssiin ennen puomia ja olinki myöhässä reilusti. Puomi oli hyvä! Lisbet ei ees kattonu minne mie jäin ko olin jäljessä. Puomilta Lisbet meinas lähteä putkea kohti, mutta ohjautu kuitenki renkaalle. Keinu oli hyvä, sen jälkeen Lisbetin nokka osuu maahan, tais vähän kompastua. Aa oli nyt tosi hyvä ja nopea ja uskalsin juosta ite ohi! Tällä radalla tehtiin nolla ja oltiin kolmansia.

https://www.youtube.com/watch?v=QpR-Ci3rTsk

Kiitos Kirsille videoista! Näin kisoissa myös Lisbetin tyttöä Chiliä ja se oli kyllä kova menijä! Chili on vähän korkeampi ko Lisbet ja myös nopeampi! Silti tosi kuuliainen. Ihastelin kyllä Pirjon ja Chilin menoa! Saa nähä millaisia menijöitä näistä pennuista tulee... Niillä on sama isä ko Chilillä ja äitiki on Lisbetin sisko :)

Sunnuntaina meillä ei ollu muuta ohjelmaa ko ajella Turkuun ja maanantaina oli ajat Piiralle. Lisbet oli vähän kireämpi oikealta puolelta. Piira sai Lisbetin suoraksi ja saatiin ohjeeksi jumpata oikeaa puolta vahvemmaksi. Lisbetillähän on aina ollu oikea puoli vähän heikompi. Se tiedostamatta käyttää vasenta enemmän ja siitä on hankala oppia kokonaan pois. Onneksi ei ollut lukkoja, kireys oli lihaskireyttä. Lihaksisto oli kuulemma muutoin hyvässä kunnossa, mikä oli kivaa kuulla. Ollaan jumpattukki joulukuusta asti ahkerasti aina iltasin, joten kivaa, että lihaksisto on vahvistunu :). Kyllä on hienoa kattoa ko Piira hoitaa koiraa, se on niin taitava. Harmi ko se asuu niin kaukana...

Jotta tästä postauksesta tulis vielä vähän pitempi niin jatkan pentujutuilla :D. Tänään tulin Tornioon ja pääsin ekaa kertaa näkemään vaaveja! Voi luoja mitä söpöjä pullukoita :). Ne osaa jo murista ja ruoka aikaan ovat olleet paikalla ;) Ne on siis nyt 2 viikkoa vanhoja ja silmät on auenneet. Wilma on tummin ja pienin ja Wiima on vaaleampi ja vähän isompi ku Wilma. Wiljo on isoin. Vaikka tiesin, että rakastan pennun tuoksua, niin en muistanu kuinka hurmaava se onkaan! En ehkä poistu pentupesästä koko hiihtoloman aikana ;)

 Lisbet hotellissa
 
 Takana tytär Chili ja edessä Lisbet (tietosella hajuraolla :D)
 
 Wiima <3
 
 Wiljo <3
 
 Wilma <3
 
Wiljo <3
 
 

- Hansku