tiistai 29. huhtikuuta 2014

Suvaitsevaisuuden päivä!

Tänään Wilma täytti 10 viikkoa ja samalla taisi tulla hyväksytyksi laumanjäseneksi!

Vasta Lisbet pyysi Wilmaa leikkimään siten, että meni makoilemaan selälleen ja heilutti sille häntää. Pyysi selvästi painimaan. Tosin heti ko Wilma astu Lisbetin mahalle niin Lisbet hyppäsi pystyyn ja tuijotti minua :D. Tämän jälkeen Ilona ja Wilma leikkivät yhessä. Tähän asti niiden kommunikointi on ollu sitä, että Wilma härnää Ilonaa ja Ilona komentaa lopettamaan. No tällä kertaa Wilma härppi Ilonaa ja Ilona lähti aina haukkuen sen perään. Tämä oli vissin molemmista kiva leikki ko molemmat haukku ja hepuloi yhdessä! Leikki päätty siten, että Ilona haki sukan suuhun ja ne repi sitä yhdessä Wilman kanssa. Siis Ilona ei ole koskaan leikkiny vetoleikkejä muiden ko ihmisten kanssa. Se on aina päästäny irti, jos toinen koira on ottanu sen lelusta kiinni. Niin huippua!

Ilonaki on ollu paljon pirteämpi ja mie veikkaan, että sen outo olotila johtu siitä karvasta, joka oli ajeltu tosi lyhyeksi. Nyt se on vähän pitempi ja heti ihan ko eri koira <3

 Aamulla ihmettelin, että mihin Wilma katos. Otin kaapista Ilonalle raksuja ja pistin oven kiinni. Hetken päästä kuulu rapinaa ja siellähän se istu, alahyllyllä! :D

Ja tässä todistusaineistoa leikkihetkestä. Hauska aatella, että näillä on ikäeroa miltein 13 vuotta. :)


Sunnuntaina käytiin hakeen Riekin Pirkko kyytiin ja Pirkko kuvaili Wilmaa! Kuvista tuli tosi ihania, vaikka kuvattava oliki vähän haastava :). Wilma oli vähän väsyny ja paikalle tullut collie vähän häiritsi sitä. Suuren osan ajasta se istui selin ja tuijotti sitä Collieta. Hassu Wilma. Me tarvittas kyllä kovasti koirakavereita, mielellään samankokosia, mutta niitä tahtoo olla aika vähän :/. Tilanteisiin, ääniin ja ihmisiin se suhtautuu rohkeasti tai ei välitä ollenkaan, mutta muun näköset koirat on jännittäviä! No eiköhän se siitä pikkuhiljaa rohkastu muihin koiriinki. Tänään alkaaki pentukurssi, jossa ainaki näkee muita koiria vaikka niiden kanssa ei kurssilla leikkimään pääsekkään. Pitänee kattoa jos siellä olis sopivan kokosia kavereita ja vois sopia pentutreffejä. :)

Kuva: Pirkko Riekki

Kuva: Pirkko Riekki

Kuva: Pirkko Riekki

Kuva: Pirkko Riekki

Kuva: Pirkko Riekki

Kuva: Pirkko Riekki

Kuva: Pirkko Riekki

-Hansku

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Wilma 9 viikkoa

Tänään ollaan aamulla käyty koirien kanssa pitkä metsälenkki (Wilma tietenki lenkkeili paljon sylissä ;) ). Pitempi ko piti, koska eksyin sinne metikköön, hups. Piti ihan ottaa nokia kartat-palvelu käyttöön, jotta osasin suunnistaa oikeaan suuntaan. Mitä tästä opin? No sen, että en poikkea liikaa polulta :D

 Hyvin nämä maastoutuu tuonne!

 Kaukana menee Lisbet, sitten Ilona ja viimisenä Wilma :)

Metsässä juoksemisen jälkeen Wilma otti päivänokoset ja sitten suunnattiin retkelle kaupunkiin. Tarkotus oli mennä tutustumaan erilaisiin ääniin ja ihmisiin. Googlettelin ennen lähtöä koiraystävällisiä kahviloita ja muistinki samalla, että strada coffee:ssa olen joskus nähny koiran. Oli muuten tosi kiva paikka, mennään varmasti toistekki. Kahvilassa Wilma lähinnä istu ja katteli sylissä ja lopulta nukahti. Ihanan lepposa kaveri! Sitten suunnattiin Stockmannille ja Wilma sai jalotella. Se olis halunnu syödä luut suoraa pussista. Pitihän minun sitten sille pieni vinkukana ostaa sekä niitä luita! Wilmalla on ihan huikea hajuaisti, se haistaa ihan hirveän kaukaa kaikenlaista. Kaduilla Wilma vähän jalotteli ja törmäsi Yorkshiren terrieriin. Tämä terrieri oli vähän yli-innokas ja sillä oli päällä pinkki paita ja pinkit kengät... Wilman mielestä tämä ei ollu yhtään kiva tyyppi ja sille piti vähän haukkua. Onneksi ensviikolla päästään tutustumaan muihin rotuihin. Wilmasta kaikki muut paitsi borderterrierit on vähän jänniä, ko muun näkösiä ei hirveästi olla vielä tavattu. Pitäis löytää täältä lähettyviltä pentukavereita leikkimään :)


 Kahvilla

shoppailemassa

Nyt pieni vetelee tirsoja ja tuhisee oikein kunnolla. Tapahtumarikas päivä takana :)

Olen vähän jo naksutellu perusjuttuja Wilmalle ja aika hauskasti se osaa tarjota jo istumista, maahan menoa ja matalan laatikon päälle kiipeämistä! Nopeasti se on hoksannu nuo jutut, koska oon ottanu vain muutaman kerran ja jokainen temppuiluhetki kestää vain pari minuuttia kerrallaan. Olen myös ottanu näitä juttuja aina ku se on ollu kaikkein energisimpänä ja vire on pysyny tuon pienen hetken kyllä hyvin. Pyrin lopettamaan touhuamisen jo paljon ennen väsähtämistä. Lisäksi ollaan käyty pihalla harjottelemassa leikkimistä. Hyvin se taistelee semmosesta vinkuvasta karvalelusta. Nämä leikkihetketki kestää ihan vähän aikaa ja lopetan silloin ko Wilma on vielä ihan villinä, jotta jää kiva fiilis leikistä :) Kotona meillä on tietty pari lelua, joilla se saa sitten leikkiä omatoimisestiki, mutta tämä vinkuva karvalelu on vain spesiaalitilanteita varten ja muun ajan odottaa kaapissa, jotta se lelu ois kaikkein huipuin, eikä siihen ainakaan kyllästyis! :)

Ainiin, meidän naapurin pappa sanoi mulle, että sinun koirat on kyllä hyvällä tavalla rumia. Hahaha, tämä oli varmasti kohteliaisuus, mutta nauratti kyllä kovasti sanavalinta :D. 

- Hansku

torstai 24. huhtikuuta 2014

Kisoja, treenejä, hierontaa ja ihanaa pentuarkea!

Niin paljon on tapahtunu etten tiedä mistä alotan kirjottamisen! :)

Jos kuitenki alotetaan pääsiäiskisoista, jotka käytiin Rovaniemellä. Samaisessa hallissa, missä pietetään kesällä MM-karsinnat. Pohja toimi Lisbetille tosi hyvin ja oli pitävä itellekkin. Radat oli mukavia ja meneviä. Oikeastaan viimisesta luukutusradasta en tykänny hirveästi, mutta muut kolme agirataa oli tosi kivoja profiileiltaan. Taottiin Lisbetin kanssa 4 nollaa sijoituksin 2,2,2,8! Osallistujia tais olla kaikilla radoilla n. 40. Viimisellä luukutushypärillä tuli 29 nollaa ja meidän aika riitti sijaan 8. Yks valssi siellä oli pahasti myöhässä, johon kulu aikaa, mutta tuollaset helpot, suorat radat ei oo ihan ne meidän vahvin alue aikaa ajatellen. Laskin, että ollaan tänä vuonna startattu 16 starttia, joista 14 on nollia. Aika nollakone tuo Lisbet on ollu! Minun hieno pieni borderi <3


Treenejä on tainnu mahtua tähän väliin kahdet. Toisissa teemana oli rataantutustuminen! Tutustuttiin eka 5 minuuttia, jonka jälkeen rata piti sormella tehdä paperille oikessa järjestyksessä, jossa esteet oli ilman numeroita. Lisäks piirrettiin valmiille pohjalle rata ja katottiin, miten muistaa ja miten on merkannu etäisyydet. Sitten vielä juostiin ilman koiraa ja katsottiin, miten osaa arvioida koiran vauhtia. Lopuksi sitten koira mukaan, viimisellä kierroksella tein nollan! Oli fiilis jotenki hukassa ja ajatukset muualla, phöh. Mielenkiintonen treeni kyllä oli!

Tällä viikolla treenattiinkin sitten ilman käsiä. Tarkotuksena saada vartalo ja jalat liikkumaan oikein, ilman käsien apuja. Vartalo ja jalat kun on hirvittävät tärkeässä roolissa radalla! Oli vaikeaa, kun piti miettiä niin paljon kropan asentoja ja jalkoja, eikä voinu tehä käsillä mitään varmistusheittoja. Mutta Lisbetille nämä toimi ihan tosi hyvin ja se meni ihan sika lujaa. Marin kans mietittiinki, että ohjaan hirveästi myös käsien avulla ja Lisbet tuijottaa niitä ehkä liikaa, mikä hidastaa sitä aavistuksen. Loppukevät pitää kiinnittää tähän erityisesti huomiota! Lisäksi naksuttelin puomin alastuloa jäämällä ite taakse sekä A:n juoksua! Pikkuhiljaa se 2on2off alkaa sieltä katoamaan. Harmi etten taaskaan kuvannu. Ens viikolla alkaaki ulkotreenikausi, toivottavasti ei sada vettä ;).

Wilmallakin alkaa active dogien pentukurssi ens tiistaina. Päästään opettelemaan kaikkia ihan perusjuttuja sekä rakentaan meidän välistä suhdetta (vaikka se kyllä rakentuu ihan koko ajan) :) Lisäksi tietenki totuttelemaan ääniin ja erilaiseen ympäristöön, jännää!

Pari viikkoa sitten Lisbet kävi hierojalla ja lihaskireyttä oli havaittavissa selässä. Veikkaan, että kun ollaan treenattu A:ta vähän enemmän niin se heti vaikuttaa... Onneksi hieronta autto ja Lisbetin liikkeistä huomaa kyllä eron :).

Mitäs vielä... Olen kertonu nyt vähän tiivistetysti kaikesta. Lisbetin ja Wilman välisessä suhteessa on havaittavissa jo eroa positiiviseen suuntaan. Enää ei kotonakaan pienestä murista ja lähellekki saa jo tulla. Erehty Lisbet jopa eilen juoksemaan muutaman metrisen rallia Wilman kanssa ulkona, mutta sitten muisti, että "ainiin, en tykkääkkään pennuista!" Hah :D.

Ilona mulla vähän huolettaa, koska se on selvästi vähän alkanu höperöitymään :(. Torniossa se on pari kertaa lähteny omille teille, mutta onneksi ei ole kerenny kauas. Se reagoi koviin ääniin nykyään enemmän ja enemmän. Kotona se on välillä aika levoton, en tiedä johtuuko siitä, että Wilma on niin vauhdissa ja yleinen tila kotona on vähän levottomampi ku ennen. Ilona on aina ollu sellanen virikkeitä tarvitseva, mutta tuntuu, että se ei kovin helposti osaa rauhottua ja rentoutua enää. Mietin myös, että voiko sillä olla joku kipeä, mutta lenkeillä, metsässä ja temppuillessa se on ihan oma itsensä ja painaa pää kolmantena jalkana ilosena menemään, joten taitaa vanhuudella olla enemmän psyykkisiä vaivoja. Levottomuus myös vähän lisäänty ko ajelin Ilonan turkin aika lyhyeksi. En tiedä, että kutiaako se ja tuntuu epämiellyttävältä, mikä vaikuttaa sitten olotilaan. Mummeli täyttää kesällä jo 13, joten ei kai se ole ihmekkään, että vanhuus alkaa näkyä. Toivottavasti tuo levottomuus on väliaikasta ja rauhottuu kesää myöten...


 Äiti ja tyttö pääsiäisenä

 äidin rakkaus <3

 Lisbet vähän tipahti pediltä :')

 Kolmikko mettälenkillä

 Lisbet tuli oma-aloitteisesti näin lähelle Wilmaa 

 Wiki, Amalia (siskopuoli) ja Wilma

Pikkuinen nukkuu :)

- Hansku

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Laumaan sopeutumista

Wilma on asettunut taloksi oikein nopeasti! En voi liioin korostaa, kuinka reipas se on, ja vilkas! :D Jos joku uusi juttu hämmästyttää niin se juttu on yleensä super kiva jo noin sekunnin päästä. Ihmisiä ei vierasta lainkaan, muita koiria ei olla vielä tavattu.

Ilona ja Lisbet ei oo vieläkään oikein lämmenny. Ilonaa Wilma härnää vähän liikaaki ja olen ite yrittäny saada sen huomion aina muualle, kun se alkaa villiintyyn Ilonan kanssa. Ilona kyllä murisee jos se liikaa hyppiin silmille, mutta aika vähän kuitenkaan sanoo mitään. Yrittää käännellä päätä ja esittää, että ei huomaakaan koko pentua. Se tosin on vähän vaikeaa ko toinen nuolee naamakarvoja... Olen sitten ite kehunu Ilonaa aina siitä, kun se komentaa pentua, sais komentaa minusta useammin. Lisbetin kans on sitten vähän erilainen lähestymistapa. Se anto Wilmalle ihan kunnolla turpiin sunnuntaina. Tiesin, että Lisbet ei kestä pennun härppimistä liikaa ja oikeastaan tiesin, että tuo tulee tapahtumaan ennemmin tai myöhemmin, siks olen ite ollu tarkkana kokoajan. Haluan ite tehä selväksi Lisbetille, että pennulle saa sanoa, mutta päälle ei saa käydä. Annoin sitten palautetta tästä Lisbetille ja se joutu arestiin, huoneeseen ja ovi kiinni. No tämän jälkeen Wilma tietenki vältteli Lisbettiä ja Lisbet Wilmaa. Wilma nukku koko sunnuntain ja varmasti käsitteli asian tällä tavalla. Illalla se oli jo ihan normi vilkas itsensä, onneksi. Olin ite sitten tietenki tosi tarkkana ja välttelin sitä, että Lisbet ja Wilma joutuu nokikkain. Tämä kuitenki oli melko helppoa estää, koska kumpikaan ei halunnu mennä toisen luokse. Tämä yhteenotto, Lisbetin väärästä toimintatavasta huolimatta, rikko ehkä jonku jään noiden välillä. Wilma alkoi jo eilen kiinnostua uudestaan Lisbetistä ja olen psyykannu itteä hirveästi, että pysyn rauhallisena. Olen sitten aina Wilman lähestyessä maininnu Lisbetille rauhallisella äänellä, että "sievästi" ja se sana on Lisbetille selvästi positiivinen, koska se yleensä alkaa haistella maata ja jättää vain huomiotta. Antaa olla ihan nenä nenää vasten ja haistella itteä. Wilma matkii monesti Lisbettiä ja haistelee siinä ihan vieressä :). Jos Lisbet on nukkumassa ja Wilma menee ihan lähelle, niin Lisbet murisee ja se on tietenki hyväksyttyä, en ole siihen puuttunu. Wilma uskoo oikein hyvin. En kuitenkaan halua ite aiheuttaa Lisbetille sellasta tunnetta, että se ei saa mitenkään kieltää Wilmaa, tai että sen pitäis olla epävarma sen seurassa. Olen yrittäny kehua hyvästä käytöksestä ja näin pyrkiny "opettamaan" Lisbetille, miten sen tulee toimia. Tällä hetkellä tuntuu, että se on onnistunu hyvin ja Lisbet osaa jo rauhottua pennun seurassa. Tänään illalla Wilman nukkuessa, Lisbet kävi nuuskimassa sen jalkaa, joten eiköhän se tästä, pikkuhiljaa :)

Huomenna me lähetään Tornioon ja Wilma pääsee vielä yhdeksi yöksi sisarusten viereen. Wiljo lähtee perjantaina kotiin ja Wiima jää sitten vielä Wilman kanssa loppulomaksi, se lähtee vasta toukokuun puolessavälissä! Sunnuntaina tullaan sitten takaisin Ouluun. Ilona ja Lisbet saa muutaman päivän pentuloman :D. Perjantaina ja Lauantaina kisataan Rovaniemellä karsintahallissa, yhteensä 4 starttia.

 Wilma 8 viikkoa

 Näin Wilma lenkkeilee! :)

 Olenko edes aika söpö? 

Lisbet ja Wilma, pikkuhiljaa :)

Vaikka Wilma haluais mukana lenkillä ollessaan juosta mielellään koko matkan, niin valitettavasti se joutuu tyytymään sylikyytiin, lukuunottamatta muutamaa juoksuspurttia :)

Wilman ulkoilmahepulit!

- Hansku

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Perhe kasvoi yhdellä!

Eli Wilma muutti eilen kotiin! <3

Kotimatka meni hyvin, alussa vähän itketti, mutta sitten löytyi hyvä asento ja nukuttiinki melkeen koko matka. Vuorokauden aikana Wilma on sulattanu täysin minun sydämen. Ilona ja Lisbetin sydämen sulattamiseen saaki tehdä sitten vähän enemmän töitä ja olla niille oikein kiltti! :D Mutta sitä Wilma on kyllä ollukki. Se kunnioittaa molempia ihan tosi paljon ja uskoo heti ku sanotaan, jos on liian lähellä. Erityisesti Lisbetin suhtautuminen pentuun minua jännitti tosi paljon, koska se ei ole ikinä tykänny borderterrieri pennuista. Kaikki muut rodut on ihania... Hah, Lisbet on hassu! Mutta Lisbet on selvästi kasvanut aikuiseksi, koska osaa sanoa pennulle sievästi, ilman fyysistä voimankäyttöä. Wilma menee oikein kiltisti ja ryömien Lisbetin luokse. Lisbet ensin nostaa huulta ja näyttää hammasta ja sitten jos Wilma ei usko niin murahtaa/haukahtaa kerran kovasti. Olen yrittäny olla ite puuttumatta tuohon, koska nuo tilanteet jännittää minua paljon. Koitan olla rauhassa ja hoen itelleni, että "luota koiriin, Lisbet osaa"! Ilonan luokse Wilma uskaltaa mennä vähän rohkeammin ja sitä kohtaamista en ite jännitä ollenkaan. Tiedän ihan tarkalleen, että Ilonalla on kokemusta, se osaa ja sitä uskotaan myös pienestä. Ilona käyttäytyy kyllä siten, että ihanko pentua ei oliskaan. Se esittää, että ei näe sitä :D. Toivotaan, että tytöt pikkuhiljaa hyväksyy Wilman laumanjäseniksi ja välit lämpenee :). Molemmat tarvii aikaa, aikaa hoksata, että pentu on tullut jäädäkseen! :D

Mutta voi luoja, miten ihanasöpöreipasrohkea Wilma on! Se menee joka paikkaan uteliaana, meinasi pihalla lähteä naapurinki matkaan. Juosten juoksi perään ko naapuri oli vähän aikaa Wilmaa jututtanu. :). Pihalla se ottaa käpyjä suuhun ja juoksee rallia, käpyrallia. Se saa hepuleita niiden käpyjen kanssa ja juoksee täyttä minua päin, hyppää 10cm ilmaan, läsähtää maahan, ja matka jatkuu! Niin söpö <3

Illalla se nukahti yöunille joskus ennen kymmentä. Yöllä kahelta itketti ja kävin istumassa pedin vieressä. Nukahti kuitenki melkeen heti uudestaan ja sitten toisen kerran heräsi neljältä ja sillon olis ollu nälkä ja halua riehua. Istuskelin siinä tunteroisen nuokkuen lattialla ja Wilma pyöri meidän "koirahuoneessa". Lopulta nukahti minun syliin ja siirsin sen takasin omaan petiin. Sitten seittemän aikoihin se sai aamuruoan. Suht hyvin meni yö, vaikka tuntuu, että nyt voisin ottaa itekki päikkärit Wilman kanssa! :D

 Wilma kotimatkalla

 Pieni päiväunilla :)

 Yllättäen tärähtämättömiä kuvia tulee vaan ko Wilma nukkuu! :D 

Wilman pentupesä

Minun tytöt <3

- Hansku

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Valssaten

Tänään tiistaina oli treeneissä teemana valssit. Valssia käytän ite aika paljon ja tykkään tehdä niitä. Ne tuntuu mulle itelle luontevilta ja tulee niin sanotusti "luonnostaan". Tänään treenattiinki valssin ajoituksia ja eniten päänvaivaa aiheutti valssi ja jarrutus hypyn jälkeen. Eli juostaan ensin ohi hypystä ja astutaan toisella jalalla kohti hyppyä oikeaan aikaan. Monesti teen ite sellaset jarrutettavat valssit ennen hyppyä tai just siivekkeen kohalla. Tämä täytyy muistaa tulevaisuudessa, kerkeää ite paljon paremmin etenemään koiran alta pois! :)

Tässä videomateriaalia. Laatu on ihan surkea, pitäis vissin investoida videokamera. Kokeilin myös ekaa kertaa muokata videoita youtubessa, joten jälki voi myös olla sen näköistä ;)


Lisäksi treenattiin A:ta. Pikkuhiljaa alkaa Lisbet hoksaamaan, että ei tarvi pysähtyä. Tänään se tarjosi muutaman kerran 2on2offia, mutta eiköhän se sieltä jossain vaiheessa jää pois kun hoksaa että palkan perään saa mennä ihan ilman vapautusta! Puomilla otin taaksejääntiä ja treenasin myös asennon korjausta. Tässä on kyllä menty hirveästi eteenpäin vuoden aikana!

Ilonaki pääsi mukaan treeneihin, tai lähinnä lämmitteleen ja jäähytteleen! Se kyllä niin innoissaan paineli menemään metsässä, ihana <3
Olen viimeaikoina tarkotuksella jättäny sen useammin kotiin Lisbetin treeni-iltoina, koska sillä on vanhetessa tullu hankalaksi palautuminen tuollasista reissuista. Se saattaa illalla pariki tuntia vaellella kotona, piipata ja vaatia jotain tekemistä. Voi mummelia <3

Näin paljon oli vielä lunta metsäpolulla!

Huomenna me matkataan Tornioon ja perjantaina palataan Ouluun kera Lisbetin ja Ilonan pikkusiskon, apua, jäännää!!!! :)

- Hansku

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kolme starttia, kolme nollaa!

Eilen kisailtiin OKK:n kisoissa kolmen startin verran. Unohin tietenki kuvata ratoja, vaikka puhelin kyllä oli mukana kokoajan. Hitsit!

Lisbetin kans taottiin kolme nollaa eli toiset triplat jo tälle vuodelle! Sijoitukset oli 4,6,4. Tällä hetkellä Lisbet kulkee kuin ajatus. Ihan älyttömän hyvillä hoksottimilla varustettu koira <3. Se lukee minun liikettä tosi taitavasti ja meno tuntuu kaikin puolin helpolta ja vaivattomalta. Toivottavasti meidän yhteinen ajatus pysyy! Pahoin kyllä pelkään, että tämä nollaprosentti jossain vaiheessa tipahtaa, mutta toivottavasti vasta kesän jälkeen ;D.

Eilisissä kisoissa radat oli minun mielestä kyllä helppoja, joten sillä oli osuutta triplanollan toteutumiseen aika paljon. Ekalla ja tokalla radalla tais tulla 18:n nollaa ja viimiselläki ainaki 10:n ja osallistujia radoilla oli 30, 37, 29. Meidän menoa radat ei varsinaisesti suosinu aikaa ajatellen, koska oli paljon suoraa luukuttamista. Toisaalta on kyllä kiva välillä päästä painattamaan tuollasia ratoja, mutta silti tykkään ite enemmän sellasista teknisemmistä, joissa on paljon erilaisia vaihtoehtoja viedä joku tietty kohta! :)

Lisbetin kepit oli jokaisella radalla oudot. Se liukasteli ja meni rytmissä sekasin, mutta niin meni muutama muuki, joten ehkä se menee aika pitkälti pohjan piikkiin. Tuo pohja on muutenki neiti hienohelmalle huono (pienet kivet ei tunnu yhtä kivoilta ko kumirouhe ;)). Molemmilla agiradoilla pysäytin puomille ja etenki viimisen radan puomi oli niin hieno! Olin jo valmistautunu puomin kontaktin uusimiseen, mutta Lisbet näytti, että kyllä hän osaa, jos mie osaan ja maltan vaatia. A:lle ollaan treenattu juoksua, joka on tosin vielä aika kesken. Se näkyi sen verran, että kun en enää anna vapautuskäskyä (vaan pelkkä A:n uusi käsky) niin se hetkeks toisella radalla pysähty, toisen radan A:ta en nähny (?! :D). Tämä on siis vielä vaiheessa ja vanha suoritustapa vielä Lisbetin päässä, lisää treeniä siis.

Tästä tuli aika tylsä postaus, ko ei ollu kuvia eikä videoita... Ehkä muistan kuvata pääsiäisenä Rovaniemellä, jos muistan ilmottaa koiran sinne :D.

Ainiin, jos joku sellanen ihminen lukee tätä blogia, joka tietää, mitä pitää ottaa huomioon pennun barffauksessa, niin olisin enemmän kuin kiitollinen vinkeistä! Haluisin syöttää Wilmalle pelkkää raakaruokaa pennusta asti, mutta en ainakaan näillä tiedoilla/taidoilla ehkä uskalla. Eli jos jollaki on tietoa niin kuulisin enemmän kuin mielelläni! :)

- Hansku


perjantai 4. huhtikuuta 2014

Vuoden koira!

Kylläpäs mie olen innostunu päivittään ko jo toinen päivitys samalle päivälle!

Oltiin tänään illasta Active Dogsien kevätkokouksessa, joka oli samalla palkintojenjakotilaisuus. Tarjolla oli myös aivan huippuhyvää ruokaa! Nam :)

Minun ihana Lisbet on Active dogsien vuoden koira! Lisäksi saatiin hieno muisto SM-pronssista, sekä kaikki joukkue-edustajat sai muiston siitä, että Active Dogs voitti seuranmestaruuden :). Mietin tässä hetki sitten sitä hetkeä, kun SM-kisojen finaaliradan jälkeen tiesin, että me tehtiin sellanen rata, että parempaan ei ois pystytty. Se oli meidän hienoin rata ikinä ja se fiilis radalla oli jotain aivan ihanaa. Se hetki radan jälkeen, kun kävellään yleisön takana, en nää muiden suorituksia, muut kertoo väliaikatietoja ja minua jännittää ihan hirveästi. En voi olla paikallaan, koska jännittää niin paljon. Sataa vettä, mutta minua ei haittaa. Olen ihan litimärkä. Sitten ihmiset alkaa kerääntyä meidän ympärille, onnittelee, halailee. Alan itkeä, en usko hetkeä todeksi, moni muuki itkee. Se tunne, se oli jotain niin ihanaa! Se tunne, kun niin moni muu on niin onnellinen meidän puolesta, se oli niin hienoa. Se tunne ku soitan äitille ja itketään puhelimessa yhdessä, onnesta. Minun yksi suurimmista agilityunelmista oli toteutunu, unelma, josta tuli totta. En vieläkään voi olla miettimättä sitä hetkeä ilman kylmiä väreitä. <3
Ihana muisto, jonka muistan aina!

Agility on täynnä tunteiden vuoristorataa, muistan myös eräät SM-kisat, missä Ilonan kanssa menetettiin mitalli toisiks viimisellä esteellä. Tai minun ja Ilonan ensimmäiset epäviralliset agilitykisat (Olin ehkä 12v), joissa tuli hylky ja lähdin itkien pois kesken ratasuorituksen :D. Agility on opettanu aika paljon mulle tunteiden tuntemista, tunteiden hallintaa ja tunteiden hyväksymistä, varmasti monelle monelle muullekki :). Siksi tätä lajia rakastaakin koko sydämestä! Parasta on kuitenki, että vierellä on aina joku joka piristää, vaikka harmittaiski, joku joka on iloinen, tapahtu mitä tapahtu, nimittäin koira!

Ilona<3 Lisbet<3

 Ylpeä Lisbet <3



- Hansku

 




Uutta ulkoasua

Muokkailin vähän minun amatööritaidoilla tätä blogin ulkoasua, näyttää omaan silmään kivemmalta kuin vanha. Koirien esittelyyn tulee jotain vielä lisää sekä ensviikolla uusi sarake Wilmalle. Enää tosiaan viikko, että uusi perheenjäsen muuttaa kotiin! :)

Äiti osti ihanan pinkin tyynyn uudelle tulokkaalle, mutta Ilona ja Lisbet valtasivat sen täysin, kun kevätsiivouksen myötä siirrettiin se olohuoneeseen! Kaivettiin myös varastosta pieni muovikoppa, sekin Wilmalle, mutta Ilona ja Lisbet varastivat senki :D. On meillä kuitenki onneksi neljä petiä, joten eiköhän kaikille löydy sitten tilaa :).

 <3

 Vasemman kyljen venytys!

Ilona päiväunilla :)

Hyvin mahtuu! Huomatkaa Lisbetin ilme, kun häiritsin neidin päiväunia ;)


- Hansku