torstai 26. kesäkuuta 2014

Karsinnat häämöttää edessä!

Jännä viikonloppu tulossa, josko näihin arvokisoihin päästäis ihan starttaamaanki... :)

Viime viikon ratatreenit meni ihan nappiin, mutta tämän päivän omatoimiset hiontatreenit sitten ei ihan. Lisbet muumuassa irtoili ja sinkoili melko railakkaasti, jätti kepit kesken ja alotti ne väärin... Tuollasia virheitä ollaan tehty treeneissä viimeks varmaan 100 vuotta sitten. :D No, ehkä nämä treenit palautti ainaki kunnolla mieleen, että ohjata pitää tarkasti, mutta varmasti! Tosin melko riskillä haluan mennä, tavote on lähteä tavotteleen parasta mahollista aikaa mihin me voidaan pystyä!

Jos jotain positiivista etsii, niin Lisbet kulki tosi kovaa, niin kovaa, että en vaan pystyny tekeen niitä, mitä luulin pystyväni (oltiin siis hallissa matolla ja koko kesä treenattu hiekalla), juoksu A on hieno ja nopea, kunhan ite en sössi omalla liikkeellä (tulevaisuuden treenilistalla), putki-puomi erottelu toimi käskyllä hyvin, pöydän kanssa ei ongelmia, 35 hypyt suju liukkaasti ja kepeästi.

Koira tuntuu olevan loistokunnossa, mutta oma ajatus on jotenki epävarma. Uskon, että tuo SM-kisa hässäkkä sai jotenki pienen ahdistuksen omaan mieleen ja pystyn rentoutuun vasta ko olen päässy radalle. Tuntuu, että viime kisoistaki on ikuisuus vaikka tosiasiassa niistä on 3 viikkoa. Parhaamme tehdään ja toivotaan sen kantavan pitkälle... :)

- Hansku

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Ei menny ihan niinkö Strömssössä

SM-kisat nimittäin. Perjantaina menin ilmottamaan Lisbettiä kisoihin. Toimitsija sanoi, että teidän penikkatautirokotus on vanha. No jokainen voi varmaan kuvitella, miltä tämmönen kommentti kuulostaa kun on tulossa kisaamaan SM-kisoihin, kisoihin jotka on toinen vuoden kohokohta ja joita odottaa ihan hulluna. Eläinlääkäri on merkannut Lisbetin rokotukset ihan päin pyllyä silloin ku ollaan rokotuksilla käyty. Muun muassa kennelyskä on merkattu 3 vuotta kestäväksi (vaikka voimassa vaan vuoden...) Rokotukset on ollu kahdessa kohtaa voimassa passissa ja olen ihan täysin olettanu, että toinen on nelosrokotus ja toinen rabies. No ei ollu. :( Lisäksi eläinlääkäri ei sanallakaan maininnu, että jättää nelosrokotuksen pistämättä ja Ilonalle ne on molemmat pistetty ja samalla reissulla on ollu mukana...  En ole tajunnu kattoa niitä lääkekoodeja. Monen monta puhelua soitettiin, mutta peli oli jo menetetty, me ei kisattu yhtään rataa SM-kisoissa. Käytiin perjantaina rokotuttamassa sitten tuo nelosrokotus, jotta kahen viikon varoaika tulee umpeen ja päästään karsintoihin. Jopa Tampereella jokainen eläinlääkäri, johon törmäsin (ilmottautumisessa, radanreunalla tai ell asemalla) oli ihmeissään rokotusten merkkauksista ja sano, että ihan on ihmeellisesti (ja väärin) kyllä merkattu, niin, että tavallisella tallaajalla on tosi vaikea tajuta, että penikkatauti ei ole voimassa.

Perjantai oli ihan hirveä päivä. En oo ikinä uskonu, että perjantai 13 päivä on oikeasti epäonnenpäivä. No nyt uskon. Huoh, onneksi äiti ja Elsa oli tulossa Tampereelle ja moni ystävä halas ja lohutti, koska olo oli ihan kamala. Mulla kävi Lisbettiä sääliksi, kun se ei päässy kisaamaan, mutta onneksi se ei oikeasti tainnu edes ymmärtää. Aluksi halusin vain lähteä kotiin heti, mutta onneksi loppujen lopuksi päätettiin jäädä Tampereelle. Katottiin lauantaina vähän kisoja ja käytiin särkänniemessä. Sunnuntaina oltiin koko päivä kisapaikalla. Ei se pakeneminen olis parantanu oloa yhtään, varmaan olis vain pahentanu. Oli loppujen lopuksi tosi kivaa olla tsemppaamassa muita, vaikka toki olisin halunnu olla kisaamassa Lisbetin kanssa.

Ehkä kaikella on jokin tarkoitus, tälläkin varmasti oli.

Muistakaapa kaikki katella tarkasti niitä rokotuksia, vaikka olisitteki ihan 100 varma, että ne on voimassa!

Onneksi karsinnat on jo viikon päästä, me janotaan kisaamaan! :)

- Hansku

torstai 12. kesäkuuta 2014

Se olis aika SM-kisojen!

Se olis arvokisojen alkamisaika, parasta kesässä! Vaikka niin monesti lähtökarsinassa mietin hirveässä jännityksessä, että miksi mie olen täällä ko taas minua jännittää niin kovasti, että melkein heikottaa niin samalla sitä jännitystä rakastaa niin paljon! :) Jännitys tuo ihan erilaiset fiiliksen, arvokisafiiliksen. Kävi miten kävi, me nautitaan menosta ja siitä, että ylipäätänsä saadaan mahollisuus osallistua. Iloitaan ja tsempataan myös muita ja nautitaan yhdessä. Tsemppiä kaikille tasapuolisesti! :)

Viimeviikonloppuna oli vuorossa kenraalikisat, joista tuloksina 5 ja 0 sijalla 2. Vitonen napattiin A:lta. Pikkasen otti päähän, etenki ko kuvittelin, että näin selvän osuman. Se ehkä vähän auttaa siinä, että pyrin olemaan miettimättä asiaa liikaa. Ois ollu kivempi, jos tämä virhe olis tullu vaikka kuukausi sitten! :D A ollaan siis vaihettu juoksuksi, mutta siistejä juoksuja on treeneissä tullu, kisoissa käytin tukena vielä "JES" käskyä ja sanoin sen varmaan liian aikasin eikä siks juossu selvästi alas. Eli JES käsky pannaan ja luottoa Lisbetin A:n suoritukseen! :)

Rata A

Hypäriltä jäi kiva fiilis ja Lisbet kulki oikein mukavasti. Tein jopa takaaleikkauksen putkeen, MINÄ, joka inhoan takaaleikkauksia. :D

Rata B

Kiitos Pirkolle radoista! :)

Tämä oli nyt aika tylsä, kuvaton postaus, mutta piti päivittää pikapäivitys! :)

- Hansku

torstai 5. kesäkuuta 2014

Kuulumisia

Wilma kasvaa kasvamistaan. Ikää neidillä tulee ensviikolla 4kk ja korkeutta löytyy tällä hetkellä 27,5cm. Eipä tuosta kovin jättiläistä taida tulla, vaikka toivoinki sen kasvavan sellaseksi 34cm korkeaksi! :D Taitaa tulla aikalailla Lisbetin kokoseksi ja Lisbet on 31,5cm. Wilma on myös rakenteelta aika siro, sporttimallia. 

Lisbetillä oli tosiaan lauantaina osteopatia ja tiukkaa oli lapojen alueella sekä selän lopussa (en tiiä näitä termejä :D). Keskiväli kropasta oli joustava ja hyvän tuntonen. Jaana-Kaisa sai onneksi hyvin auki Lisbetin ja tämä nautti hoidosta ihan täysin siemauksin. Olis halunnu vielä jatkaa ko oli aika lopettaa ja meni kiehnäämään Jaana-Kaisan jalkoihin. Tuo etuosan tiukkuus johtuu melko varmasti siitä, että ollaan opeteltu juoksu A:ta ja toistoja A:lle on tullu enemmän ko normaalisti. Lisäksi treenattu on kahesti viikossa kuukauden ajan ko normaalisti kertoja on vain se yksi. Lisäksi vielä kisoja päälle niin kroppa on ollu enemmällä rasituksella ko ennen. Lihaskunto oliki ehkä juuri tästä syystä tosi hyvä. Mutta nyt tietty kesäkuun ja arvokisojen jälkeen ollaan heinäkuu aikalailla täysin tauolla agilitystä, jotta saa kroppa sitten palautua :). 

Wilmalla oli oma lyhyempi aika ja Jaana-Kaisa kävi sen kropan läpi. Pikkunen vain nukku koko hoidon ajan, joten kropan tsekkaus oli aika helppoa. Wilma oli ihan väsyny varmaan siks ko oli koko edellisen päivän paininu äitinsä Wikin kanssa. Luusto on kuulemma hyvä ja nikamavälit tiukahkoja (en taaskaan varmaan puhu oikeilla termeillä). Tämä on kuulemma ihan hyvä asia, kunhan eivät koiran kasvaessa jää liian tiukoiksi (mikä voi sitten aiheuttaa helpommin lukkoja, jumeja?). Mutta mielummin vähän tiukat, entä löysät. Lisbetin nikamavälit on kans kuulemma napakat. Lisäksi Jaana-Kaisa ennusti, että Wilmasta ei tule kovin isoa, koska sillä ei oikein ole enää kasvupatteja. Phöh, ei sitten :D. 

Maanantaina kisattiin OKK:n kisoissa. Tuo pohja on aina ollu tosi hidas Lisbetille, mutta maanantaina se kulki lujaa! Eka radan lopussa Lisbet irtosi hyvin erikoisesti kaukana olevaan putkeen ja kerkesin huudella sen nimeä ja tänne käskyä aika kauan ja se vain paahti putkea kohti kuin hidastetussa elokuvassa :D. Muuten tosi kiva rata ja hyvät kontaktit. Toinen rata oli hyppis, oikein mukava sellanen. Haastava, mutta kiva. Sai tehdä putkijarruja ja juosta ite kovaa. Tästä meille nolla ja voitto! :) Mulla oli kisoissa mukana koko koiralauma. Ilona sai mennä paria lämppähyppyä ilman rimaa ja Wilma sai leikkiä monen pentukaverin kanssa. Oli kaikki aika väsyneitä kotiin päästyä :).
Tulevana lauantaina kisataan kaks starttia täällä Oulussa ja viikonpäästä onki jo SM-kisat! Ihanaa <3 

Täytyy linkata vielä agi.fi ranking tähän. Mie ja Lisbet ollaan minien ykkösinä!! Aika huikeaa, minun kevään nollakone <3. Aika hienoa päästä olemaan rankingin ykkönen, ei ihan jokavuotista tämmönen. :) Olen tosi ilonen ja ylpeä Lisbetistä. 

Wilma on saanu opetella nyt yksinoloa vähän pitempiä aikoja ko mulla alko maanantaina kesätyöt. Olen uimaopettajana tuossa ihan viereisessä uimahallissa ja teen 6h päivää, joten yksinoloa kertyy semmonen vähän reilu 6h putkeen. Olen jättäny aina kongin pentuaitaukseen ja Wilma jää sitä tyytyväisenä jyrsimään. Aina kotiin tullessa olen hetken kuunnellu käytävässä ja ihan hiljasta on ollu, joten aikalailla täällä taidetaan nukkua päivä. Naapuriltaki kysyin onko koirat haukkunu ja ei kuulemma ole :). Tuo pentuaitaus on kyllä hyvä keksintö, koska siellä Wilmalla on oma "turva", muutama lelu, boksi ja peti. Uskon, että se on sillekki turvallinen paikka olla yksin ja mulle turvallinen vaihtoehto ettei tarvi miettiä, mitä se nyt jyrsii :D. Wilma on melkeen jo sisäsiisti. Tai oikeastaan pissoja ei ole tullu sisälle kahteen viikkoon (paitsi yksin ollessa, sitä ei lasketa :D), mutta kakata se silti saattaa vielä, jos en kerkeä napata syliin ja viedä ulos... 

 Wilma hoidettavana :')

Vähän matkaa onnistuu jo ilman, että hihnat on solmussa :D

-Hansku