sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Koko konkkaronkka hallilla

Käytiin eilen koko konkkaronkka hallilla. Oon nyt pyrkiny käymään viikossa aina yhden kerran treenaamassa juoksupuomia. Sitä ei oikein voi jatkokurssilla treenata ko puomia pitää laskea ja juoksuttaminen vie niin hirveän ison tilan. 

Eilen oli siis mukana myös Ilona. Mummeli sai juosta pallon kanssa pitkin hallia sillä aikaa ko lämmittelin Lisbettiä ja Wilmaa. Ilona oli niin onnellinen <3. Se on ontunu sitä 4,5 vuotta sitten leikattua jalkaa nyt muutaman viikon aina levon jälkeen. Ilona ei ookkaan ollu nyt pariin viikkoon mukana pitkillä lenkeillä. On kyllä ollu niin pakkanenki, että parempi olla mummon kotona. Nyt hallissa juoksemisen jälkeen kevensi vähän sitä vasenta takajalkaa. Olen antanu sille särkylääkettä muutamana iltana. Ilona ei vaikuta kipeältä ja on tosi pirteä, pitää välillä rauhotellakki ettei sisällä ole ihan vauhissa ko kroppa ei oikein pysy mukana. Pitää toivoa, että ontuminen paranee levolla, seuraillaan. <3 Viime talvena oli muutes jalan kans sama juttu ja se meni levolla ohi. 

Lisbet sai treenata juoksu A:ta. Sain sen tulemaan jo melko rennosti alas hyvällä rytmillä. Lisäksi treenattiin parilla hypyllä niistoja. Ens viikolla ei olekkaan Lisbetillä ohjattuja treenejä, keskiviikkona vain Wilman jatkokurssi. Seuraavan kerran kisaillaan parin viikon päästä Oulussa. :)

Wilman kans oli tarkotus eka tehä vain puomia, mutta sitten oli pakko kokeilla paria kohtaa, mitä tehtiin Lisbetin kanssa viikkotreeneissä keskiviikkona. Otin tietty pienemmissä pätkissä. Kokeilin siis radasta kaks eri kohtaa. Ekassa pätkässä poispäinkääntö + hypyn leijeröinti. Wilma yllätti ihan täysin! Se lähti irtoamaan aivan sairaan hienosti. Poispäinkäännön pysty tekeen aika kaukaa ja putkeen lähti tosi helposti. Mulla oli palkkaki kädessä, joten ei lähteny etupalkan takia! :D Heitin sitten putken jälkeen palkan ja neiti tavalliseen tapaansa rallatteli pallon kanssa pitkin hallia, ehkä se joskus vielä tuo sen lelun heti mulle... Ei mutta ei sitä oikeasti voi kyllä nauramatta kattoa ko se sen pallon kanssa juoksee ja heittelee sitä itelle ilmaan ja ottaa taas kopin <3 Tätä tehtiin kaks toistoa ja molemmissa oli minun ohjaus poispäinkääntöön vähän myöhässä. Toinen pätkä oli sitten vaikeampi ja sitä piti pilkkoa osiin. Wilma oikasi pari kertaa takana olevalta hypyltä suoraa putkeen ja jätti päällejuoksuhypyn välistä. Pari kertaa palkkasin päällejuoksuun ja sitten onnistu kokonaissuoritus. Vähän olen kyllä ite myöhässä (taas). Jään vähän liikaa katteleen Wilmaa, mutta enköhän mie opi sillekki vielä rytmittään oman liikkeen. Se tulee niin erilailla/eri rytmillä ko Lisbet niin pitää ite vähän oppia hakemaan tuntumaa. 

Puomin uskaltauduin nostamaan korkeammalle (koska en saa yksin sitä tarpeeks alas). No tämä osottautu hyväksi ideaksi, koska Wilmahan juoksi paljon paremmin, entä viime kerralla ko se oli matalampi. Olen vaihtanu nyt opetusmetodia. Minusta tuntu, että pallon perässä juokseminen sai aikaan sen, että Wilma vaan juoksee eikä mieti yhtään miten se juoksee (kuumuu niin kovasti). Haluan kuitenki, että Wilma jotaki miettii siinä alastulolla. Päädyin siihen, että laitan namikipon kauas. Jokaisesta juoksusta Wilma saa juosta namille (jotta vauhti pysyy aina) ja saa namin, mutta oikeat suoritukset merkkaan naksuttimella ja superpalkalla, joka on pallo tai lisänamit. Tämä metodi on tuottanu tulosta jo kahdella treenikerralla. Wilma on niin hyvin naksuttimeen ehollistunu, että se heti tietää, että teki oikein. Naksuttelen siis pääasiassa siitä ko Wilma juoksee (takajalkaerottelu) eikä hyppää (takajalat yhessä). Oikeastaan en näe, missä sillä takajalat on, mutta näen sen rytmin (onko se juoksemista vai hyppivää menoa). Silvia Trkmanin metodia siis vähän sovellettuna. :) Tämän päivän perusteella näyttää siltä, että Wilma osuu alastulolle sekä etu-, että takajaloilla. Takajalat osuu ihan puomin alimpaan väliin. Videolla on vain hyvät suoritukset (+ kaks huonompaa). Näiden lisäksi oli 3 yliloikkaa ja pari osumaa pelkillä takajaloilla. Rytmihän voi vielä muuttua (etenki ko korkeutta lisää) ja naksuttelenki tällä hetkellä kaikki oikeanlaiset rytmit, vaikka se osuiski vähän ylemmäs välillä. Seurataan miten tämä etenee! :) Hauskaa tää ainaki on! Oon tainnu ennenki mainita :D. 

Tässä videokooste! :)

- Hansku


maanantai 19. tammikuuta 2015

Triplanollalla kisavuosi käyntiin!

Eilen kisailtiin OKK:lla Lisbetin kanssa kolme starttia ja juostiin kolme nollaa! Herralan agiradat oli aika juoksupainotteisia ja suoraan painattamisia, ehkä ihan sopivan mentäviä näin tauon jälkeen. Teilerin hyppis sitten enemmän koukeroinen. Lisbet kulki hyvin, ohjaaja oli etenki keskimmäisellä vähän kankea ja myöhässä :D. Mutta ei se haitannu, kivaa oli silti! Tästä on hyvä jatkaa uuteenvuoteen. Ekan radan A oli aika ruma, osu ihan kontaktin yläreunaan, toisen radan A oli hyvä. Ekan puomi ihan huisi! Tokan ei, mutta se johtuki minun malttamattomuudesta, hyi minua! Hyppis oli meidän päivän paras rata. Sijoitukset oli 2,4,2. Palkinnoiksi saatiin yhteensä kaks purkkia MSM-jauhetta, B-vitamiinitabletteja ja nameja. Hyvät oli palkinnot, vaikka mie tykkään silti enemmän ilmaisstarteista! Olen OKK:n kisoissa arvostanu kyllä aina sitä ko kaikki kolme on saanu ilmaistartit halutessaan, mutta enää se ei vissin ole mahollista, harmi :/. Opiskelijan paras palkinto. :)

Tässä Pirkon kuvaamat radat. :)

Wilma sai tehdä lämppähypyillä vähän tekniikkapätkiä. Tehtiin sylkkäriä, pakkovalssia, poispäinkääntöä ja niistoja kahdella esteellä. Wilma keskitty ihan huipusti. On se hieno neiti <3

Huomenna mennään aamulla Lotan kanssa treenaamaan. Wilma juoksee pääasiassa puomia ja  Lotta saa opetella Lisbetin kanssa ohjauskuvioita, hauskaa! Pitää ottaa kamera mukaan ja kuvata puomin juoksuja.

- Hansku

lauantai 10. tammikuuta 2015

Nyt niitä videoita!

Tässä vähän näitä treenivideoita, joita meinasin myöhemmin lisäillä! :)

Keskiviikkona tehtiin siis niitä poispäinkäännöksiä ja puomia. Videolta voi huomata eron ko ottaa kehikon pois. Enskerralla muistan olla huitomatta käsillä nuissa poispäinkäännöksissä! Tässä Pirkon kuvaamaa pätkää hidastuksineen! :)

Eilen perjantaina käytiin Lotan kanssa treenaamassa. Otettiin vähän valsseja ja persjättöjä. Mie otin myös takaleikkausta tuonne putkeen. Ekaa kertaa oli näin pitkää pätkää (yheksän estettä). Ollaan enimmäkseen tehty 2-3 esteellä ja kyllä huomaa, että pienistä palasista alkaa itestään muodostua isompia kokonaisuuksia. Rengaski oli ekaa kertaa ekana esteenä ja joka kerta meni oikein. :)  Tässä kyseistä pätkää.

Lisäksi testattiin kokonaista puomia madallettuna. En saanu sitä tuota videossa olevaa korkeutta alemmaksi ja se oli vielä liian korkea. Enskerralla lasken sen jonku pöydän päälle. Huomas, että ko vaikeutti liikaa niin ei pysyny laukka täydessä vauhdissa. Mie lisäksi en osannu heittää sitä palloa hyvin, kuten videosta huomaa. Täytyy siis sitä harjotella. Joka kerta ko Lotta palkkas niin juoksut oli täydellisiä. Mutta siis korkeutta vielä alemmaksi. :) Lisäksi minun pitää enskerralla tehdä pari palkkaustestiä, että tiedän tarkemmin, miten asiassa etenen. Tuolta ekalta videolta huomaa hienon takajalkaerottelun, mutta tässä korkeammassa puomissa erotteluja oli vain pari. Tässä juoksupuomivideo.

- Hansku

torstai 8. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäiset treenit

Viime viikolla Lisbet ja Wilma saivat molemmat hieronnan. Tauko oli Lisbetille tehny kyllä hyvää, koska jumissa oli ainoastaan vähän takareidet, sekä aavistuksen myös (ala?)selkä ja nekin aukesi melko helposti. Wilma oli tiukkana selästä ja reisistä. Kuulemma ihan normaalia pientä tiukkuutta koiralle, joka liikkuu omaehtosesti paljon. Wilma kun on välillä vähän rämäpää ja hyppelee kenguruloikkia lumihangessa... Helposti kuitenki aukesi eikä tarvinu edes tuntia käsitellä. :) Käski jatkaa samalla meiningillä eteenpäin. Samat ajatukset oli siitä, että nuoren koiran pitää antaa touhuta ja tehdä omalla kropalla itsenäisesti asioita, jotta sen kehonhallinta kehittyy. Jos kaikesta kieltää ja kahlitsee loukkaantumisen pelossa niin helposti koira ei hallitsekkaan omaa kroppaa hyvin aikuisena (ja todennäköisemmin myös loukkaantuu sen vuoksi). Tietenki jos ihan päättömäksi touhuaminen menee niin sitten rauhotutaan hetki, eikä toisiin saa törmäillä. Mutta muuten antaa touhuta itsenäisesti. Lihaksisto oli molemmilla tasapainonen ja Wilmallaki tasasesti kehittyny ja kuulemma oli melko hyvät muskelit ;). Lisäksi Anne-Mari kehu Wilman rakennetta, on kuulemma tosi hyvä etuosa ja takaosa ja erityismaininnan sai ihanan pitkä kaula. Kyselin sitten mahollisia tulevaisuuden "ongelma"kohtia ja ainoana mainitsi selän. Koska Wilman selkä on melko pitkä niin se voi helposti jumittua. Hyvä tiedostaa nämä asiat tulevaisuuden kannalta. :)

Eilen sitten käytiin vähän treenaamassa Pirkon kanssa. Mulla oli mukana Lisbet ja Wilma, Ilona sai jäädä kotia nukkumaan. :)

Lisbetin kanssa palkkailin kontakteja. A:n rytmille ei ollu tapahtunu ihmeitä tauo'n aikana ja se onki kevään treenilistan kärjessä. Osuu kyllä mutta ei tule hyvällä rytmillä alas. Lisäksi otettiin vähän eteenmenoja, keppikulmia ja umpiputkikulmaa. Kepeille otin aika vaikeitaki lähetyksiä avokulmasta ja pari kertaa meni tokaan väliin, mutta muuten haki tosi hienosti. Umpiputkikulmat on ollu meille vaikeita, mutta nyt käänty joka kerralla oikeaan suuntaan. Kaikenkaikkiaan mukavat pienet treenit tauon jälkeen, Lisbetki oli ihan liekeissä! :)

Wilman kanssa juostiin puomia ensin kehikon kanssa ja sitten ilman. Puomi oli ekaa kertaa kokonainen, keskiosa vaan lyhyt versio. Alkaa näyttää siltä, että Wilma ei pysty enää kovassa vauhdissa osumaan kehikkoon järkevästi. Tuli monta yliloikkaa tai huonoa osumaa. Päädyin sitten kokeilemaan ilman ja toistot oli aivan huippuja! Huomas kuinka vauhti vaan kasvo ko Wilman ei tarvinu tähätä siihen kehikkoon. Pohdin siinä sitten, että haluanko maksimaalisen vauhdin vai tarkan tähtäyksen kehikkoon hitaammalla vauhdilla. Vaikea arvata kumpi vaihtoehto on parempi... Ehottomasti se, että Wilma painaa täyttä vauhtia puomin läpi. Osuminen oli kyllä selvästi helpompaa ilman kehikkoa. Pitää nyt muutama treeni katella menoa ja tehä sitten päätös kehikon poisjättämisestä.

Lisäksi me treenattiin poispäinkäännöksiä. Tuo minun tyyppi on kyllä ihan hurja yllättäjä. Ikinä ei olla poispäinkäännöksiä esteillä tehty (ainoastaan puiden ympäri ja ilman esteitä) ja nyt ekaa kertaa suju ko vettä vain! Yhesti meni ulkokautta ohi mutta muuten hyviä toistoja. Vasemmalle tais tulla 2 ja oikealle 3 toistoa. Jäi kyllä hyvä fiilis treeneistä. Wilma ja Lisbet on niin ihania treenikavereita ja Ilona oli kans silloin ko se vielä meni aksaa. Tosi eri tyylisiä menijöitä, mutta molemmat omana itsenään just parhaita. Wilma muistuttaa luonteeltaan ja menoltaan enemmän Ilonaa ku Lisbettiä eli on vähän kuumempi ja vilkkaampi tapaus. Tätähän mie kyllä tästä yhistelmästä hain, joten tyytyväinen tuosta pienestä höntistä kyllä olen. :)

Alla video juoksupuomista, muut videopätkät tulee vähän myöhemmin. :)

Wilman juoksupuomi, ilman kehikkoa

Lisäksi löysin meän kameraan tänään vihdoin laturin, joka on ollu kauan hukassa. Innostuin sitten kuvailemaan vähän Wilman temppuilua ja kaikkien koirien älypelien pelaamista. Tuo älypelivideo on aika tylsä... Lisbet ja Ilona tekevät aika maltilla töitä, mutta Wilma sitten yrittää saada namit välillä fyysisellä voimalla eikä järjellä. :D Olen vasta opetellu käyttään tuota imovieta ja en saanu sitten mitenkään laitettua tuota musiikkia niin, että se kestäis koko videon ajan. Opettelen sen tässä joskus. :D

Älypelin pelaamista

Wilma temppuilee

- Hansku

lauantai 3. tammikuuta 2015

Heihei 2014, tervetuloa 2015!

Lyhyt katsaus vuoteen 2014.

Arki pyöri normaalisti opiskellen, vähän töitä tehden ja tietenkin agilityn parissa. Minun koirat olivat koko vuoden terveitä, toivottavasti tämä jatkuu myös vuodelle 2015. Wilma muutti huhtikuussa meidän laumaan ja paljon on vienyt aikaa erityisesti Wilman koulutus, kasvatus ja opettaminen. Ihanaa aikaa ollut, vaikkakin välillä vähän raskasta. On ollu kyllä ihana oppia itekki kaikkea uutta!

Ilona on pysynyt hyvässä kunnossa, tosin joulukiloja (vai grammoja) kertyi vähän nyt loppuvuodesta, joten nyt on Ilonakin kuntokuurilla. Ihanan reipaasti porskuttaa mummelikin menemään. Toivon yhtä pirteää ja tervettä vuotta rakkaalle mummelille! <3

Lisbetin kanssa sitten ollaan vuonna 2014 startattu 56 starttia. 56 startista nollia oli 36 eli melkosen varmaa suoritusta tahkottiin. Lisbet oliki viime vuonna oikea nollakone <3. Nollaprosentti siis 64,2. Toivotaan yhtä varmaa vuotta 2015, tosin startteja tuskin tulee nuin montaa.

Wilma kasvoi ja kehittyi. Suoritti pentukurssin, agilityyn valmistavan kurssin sekä agilityn alkeiskurssin. Wilman kanssa on niin ihanaa touhuta, koska se tekee kaiken täydellä teholla. <3

Erityisesti toivon vuodelle 2015 terveyttä, iloista mieltä sekä tekemisen riemua. :) Lisäksi itse toivottavasti valmistun kasvatustieteiden maisteriksi viimeistään kesällä. Kova loppukiri siis opiskeluiden osalta edessä.

Meidän loppuvuosi oli kuitenkin tosi surullista aikaa, sillä Wilman isä Diego (äitini koira) katosi 14.12 ja on vieläkin karkumatkalla. Aika näyttää, palaako Diego koskaan kotiin. Lisäksi äidin koira Lotta 11v lähti koirien taivaaseen 29.12. Lotalla oli lymfooma ja kunto romahti tosi nopeasti. Lotta on siis Lisbetin mummo ja Wilman iso-mummo. Lotta oli maailman kiltein koira. Hyvää matkaa ihanalle pikkuiselle Lotalle <3

Lotta<3

 Ihana joululahja siskolta <3






Oikein hyvää uuttavuotta!