keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Laumaan sopeutumista

Wilma on asettunut taloksi oikein nopeasti! En voi liioin korostaa, kuinka reipas se on, ja vilkas! :D Jos joku uusi juttu hämmästyttää niin se juttu on yleensä super kiva jo noin sekunnin päästä. Ihmisiä ei vierasta lainkaan, muita koiria ei olla vielä tavattu.

Ilona ja Lisbet ei oo vieläkään oikein lämmenny. Ilonaa Wilma härnää vähän liikaaki ja olen ite yrittäny saada sen huomion aina muualle, kun se alkaa villiintyyn Ilonan kanssa. Ilona kyllä murisee jos se liikaa hyppiin silmille, mutta aika vähän kuitenkaan sanoo mitään. Yrittää käännellä päätä ja esittää, että ei huomaakaan koko pentua. Se tosin on vähän vaikeaa ko toinen nuolee naamakarvoja... Olen sitten ite kehunu Ilonaa aina siitä, kun se komentaa pentua, sais komentaa minusta useammin. Lisbetin kans on sitten vähän erilainen lähestymistapa. Se anto Wilmalle ihan kunnolla turpiin sunnuntaina. Tiesin, että Lisbet ei kestä pennun härppimistä liikaa ja oikeastaan tiesin, että tuo tulee tapahtumaan ennemmin tai myöhemmin, siks olen ite ollu tarkkana kokoajan. Haluan ite tehä selväksi Lisbetille, että pennulle saa sanoa, mutta päälle ei saa käydä. Annoin sitten palautetta tästä Lisbetille ja se joutu arestiin, huoneeseen ja ovi kiinni. No tämän jälkeen Wilma tietenki vältteli Lisbettiä ja Lisbet Wilmaa. Wilma nukku koko sunnuntain ja varmasti käsitteli asian tällä tavalla. Illalla se oli jo ihan normi vilkas itsensä, onneksi. Olin ite sitten tietenki tosi tarkkana ja välttelin sitä, että Lisbet ja Wilma joutuu nokikkain. Tämä kuitenki oli melko helppoa estää, koska kumpikaan ei halunnu mennä toisen luokse. Tämä yhteenotto, Lisbetin väärästä toimintatavasta huolimatta, rikko ehkä jonku jään noiden välillä. Wilma alkoi jo eilen kiinnostua uudestaan Lisbetistä ja olen psyykannu itteä hirveästi, että pysyn rauhallisena. Olen sitten aina Wilman lähestyessä maininnu Lisbetille rauhallisella äänellä, että "sievästi" ja se sana on Lisbetille selvästi positiivinen, koska se yleensä alkaa haistella maata ja jättää vain huomiotta. Antaa olla ihan nenä nenää vasten ja haistella itteä. Wilma matkii monesti Lisbettiä ja haistelee siinä ihan vieressä :). Jos Lisbet on nukkumassa ja Wilma menee ihan lähelle, niin Lisbet murisee ja se on tietenki hyväksyttyä, en ole siihen puuttunu. Wilma uskoo oikein hyvin. En kuitenkaan halua ite aiheuttaa Lisbetille sellasta tunnetta, että se ei saa mitenkään kieltää Wilmaa, tai että sen pitäis olla epävarma sen seurassa. Olen yrittäny kehua hyvästä käytöksestä ja näin pyrkiny "opettamaan" Lisbetille, miten sen tulee toimia. Tällä hetkellä tuntuu, että se on onnistunu hyvin ja Lisbet osaa jo rauhottua pennun seurassa. Tänään illalla Wilman nukkuessa, Lisbet kävi nuuskimassa sen jalkaa, joten eiköhän se tästä, pikkuhiljaa :)

Huomenna me lähetään Tornioon ja Wilma pääsee vielä yhdeksi yöksi sisarusten viereen. Wiljo lähtee perjantaina kotiin ja Wiima jää sitten vielä Wilman kanssa loppulomaksi, se lähtee vasta toukokuun puolessavälissä! Sunnuntaina tullaan sitten takaisin Ouluun. Ilona ja Lisbet saa muutaman päivän pentuloman :D. Perjantaina ja Lauantaina kisataan Rovaniemellä karsintahallissa, yhteensä 4 starttia.

 Wilma 8 viikkoa

 Näin Wilma lenkkeilee! :)

 Olenko edes aika söpö? 

Lisbet ja Wilma, pikkuhiljaa :)

Vaikka Wilma haluais mukana lenkillä ollessaan juosta mielellään koko matkan, niin valitettavasti se joutuu tyytymään sylikyytiin, lukuunottamatta muutamaa juoksuspurttia :)

Wilman ulkoilmahepulit!

- Hansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti