torstai 8. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäiset treenit

Viime viikolla Lisbet ja Wilma saivat molemmat hieronnan. Tauko oli Lisbetille tehny kyllä hyvää, koska jumissa oli ainoastaan vähän takareidet, sekä aavistuksen myös (ala?)selkä ja nekin aukesi melko helposti. Wilma oli tiukkana selästä ja reisistä. Kuulemma ihan normaalia pientä tiukkuutta koiralle, joka liikkuu omaehtosesti paljon. Wilma kun on välillä vähän rämäpää ja hyppelee kenguruloikkia lumihangessa... Helposti kuitenki aukesi eikä tarvinu edes tuntia käsitellä. :) Käski jatkaa samalla meiningillä eteenpäin. Samat ajatukset oli siitä, että nuoren koiran pitää antaa touhuta ja tehdä omalla kropalla itsenäisesti asioita, jotta sen kehonhallinta kehittyy. Jos kaikesta kieltää ja kahlitsee loukkaantumisen pelossa niin helposti koira ei hallitsekkaan omaa kroppaa hyvin aikuisena (ja todennäköisemmin myös loukkaantuu sen vuoksi). Tietenki jos ihan päättömäksi touhuaminen menee niin sitten rauhotutaan hetki, eikä toisiin saa törmäillä. Mutta muuten antaa touhuta itsenäisesti. Lihaksisto oli molemmilla tasapainonen ja Wilmallaki tasasesti kehittyny ja kuulemma oli melko hyvät muskelit ;). Lisäksi Anne-Mari kehu Wilman rakennetta, on kuulemma tosi hyvä etuosa ja takaosa ja erityismaininnan sai ihanan pitkä kaula. Kyselin sitten mahollisia tulevaisuuden "ongelma"kohtia ja ainoana mainitsi selän. Koska Wilman selkä on melko pitkä niin se voi helposti jumittua. Hyvä tiedostaa nämä asiat tulevaisuuden kannalta. :)

Eilen sitten käytiin vähän treenaamassa Pirkon kanssa. Mulla oli mukana Lisbet ja Wilma, Ilona sai jäädä kotia nukkumaan. :)

Lisbetin kanssa palkkailin kontakteja. A:n rytmille ei ollu tapahtunu ihmeitä tauo'n aikana ja se onki kevään treenilistan kärjessä. Osuu kyllä mutta ei tule hyvällä rytmillä alas. Lisäksi otettiin vähän eteenmenoja, keppikulmia ja umpiputkikulmaa. Kepeille otin aika vaikeitaki lähetyksiä avokulmasta ja pari kertaa meni tokaan väliin, mutta muuten haki tosi hienosti. Umpiputkikulmat on ollu meille vaikeita, mutta nyt käänty joka kerralla oikeaan suuntaan. Kaikenkaikkiaan mukavat pienet treenit tauon jälkeen, Lisbetki oli ihan liekeissä! :)

Wilman kanssa juostiin puomia ensin kehikon kanssa ja sitten ilman. Puomi oli ekaa kertaa kokonainen, keskiosa vaan lyhyt versio. Alkaa näyttää siltä, että Wilma ei pysty enää kovassa vauhdissa osumaan kehikkoon järkevästi. Tuli monta yliloikkaa tai huonoa osumaa. Päädyin sitten kokeilemaan ilman ja toistot oli aivan huippuja! Huomas kuinka vauhti vaan kasvo ko Wilman ei tarvinu tähätä siihen kehikkoon. Pohdin siinä sitten, että haluanko maksimaalisen vauhdin vai tarkan tähtäyksen kehikkoon hitaammalla vauhdilla. Vaikea arvata kumpi vaihtoehto on parempi... Ehottomasti se, että Wilma painaa täyttä vauhtia puomin läpi. Osuminen oli kyllä selvästi helpompaa ilman kehikkoa. Pitää nyt muutama treeni katella menoa ja tehä sitten päätös kehikon poisjättämisestä.

Lisäksi me treenattiin poispäinkäännöksiä. Tuo minun tyyppi on kyllä ihan hurja yllättäjä. Ikinä ei olla poispäinkäännöksiä esteillä tehty (ainoastaan puiden ympäri ja ilman esteitä) ja nyt ekaa kertaa suju ko vettä vain! Yhesti meni ulkokautta ohi mutta muuten hyviä toistoja. Vasemmalle tais tulla 2 ja oikealle 3 toistoa. Jäi kyllä hyvä fiilis treeneistä. Wilma ja Lisbet on niin ihania treenikavereita ja Ilona oli kans silloin ko se vielä meni aksaa. Tosi eri tyylisiä menijöitä, mutta molemmat omana itsenään just parhaita. Wilma muistuttaa luonteeltaan ja menoltaan enemmän Ilonaa ku Lisbettiä eli on vähän kuumempi ja vilkkaampi tapaus. Tätähän mie kyllä tästä yhistelmästä hain, joten tyytyväinen tuosta pienestä höntistä kyllä olen. :)

Alla video juoksupuomista, muut videopätkät tulee vähän myöhemmin. :)

Wilman juoksupuomi, ilman kehikkoa

Lisäksi löysin meän kameraan tänään vihdoin laturin, joka on ollu kauan hukassa. Innostuin sitten kuvailemaan vähän Wilman temppuilua ja kaikkien koirien älypelien pelaamista. Tuo älypelivideo on aika tylsä... Lisbet ja Ilona tekevät aika maltilla töitä, mutta Wilma sitten yrittää saada namit välillä fyysisellä voimalla eikä järjellä. :D Olen vasta opetellu käyttään tuota imovieta ja en saanu sitten mitenkään laitettua tuota musiikkia niin, että se kestäis koko videon ajan. Opettelen sen tässä joskus. :D

Älypelin pelaamista

Wilma temppuilee

- Hansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti