tiistai 22. syyskuuta 2015

OKK:n kisat

Viime viikonloppuna kisattiin Wilman kanssa 4 starttia OKK:lla. 3 agirataa ja hyppis. Täytyy sanoa, että radat oli tähänastisista vaikeimpia. Etenki puomin jälkeiset käännökset aiheutti jo ennen radalle menoa harmaita hiuksia, koska eihän me niitä olla vielä opeteltu.

Lauantaina meidän kompastuskiveksi osoittautui keinu. Wilma teki molemmilla radoilla lentokeinun ja uusin sen, joten tuloksena hyl. Eka radalla puomilta oli tosi vaikea jatko, koska edessä ei näkyny mitään esteitä. Se on Wilmalle vielä tosi vaikea ja silloin se ei juokse rennosti. Myös ylösmenolla Wilma vähän varo/kompastu, joten rytmi meni ihan sekasin jo siinä. Ei osumaa kontaktille vaan ihan selvä loikka. Lohduttelin itteä ja Wilmaa radan jälkeen, että en voi vaatia koiralta sellasta, mitä ei olla opeteltu. Viikonloppuna vois alottaa kääntymistreenit puomilta, koska näköjään ykkösluokassaki on jo vaikeita sellasia. Olisin niin tahtonu juosta vain suoraan, mutta ei saatu tehä niin yhdelläkään radalla. :D Tarkotus on opettaa pumpperin avulla käännökset siten, että käskyinä tulee puomilla vasen tai oikea, jolloin Wilma oppii (toivottavasti joskus :D) rytmittämään juoksunsa siten, että pystyy kääntymään. Toinen mitä pitää alkaa harjotteleen on se, että edessä olevaa estettä ei näy ja silti juostaan lujaa alas asti.

Tässä eka rata.

Toisella radalla oli kompastuskivenä taas siis keinu. Myös keppien viimeinen väli jäi pujottelematta, vaikka sitä ei videolta huomaa. Puomi oli super!!! Ja tästä radasta jäi aivan huippu fiilis. Nyt puomilla Wilma näki seuraavan esteen, joten juoksi heti paljon paremmin.

Tässä toinen rata.

Sunnuntaina agirata oli minusta päivän vaikein. Puomilta tosi vaikea jatko, koska hyppy oli vinossa just niin, ettei sitä ollenkaan näe. Huono puomi, mutta ihan jees vauhti kuitenki puomin suorituksessa. Eka virhe tuli keppien syötöstä ko mie jäin kökkimään aivan ihme paikkaan. Muuten tästä radasta jäi kiva fiilis, puomi vain vähän masensi. Mutta koitin ajatella, että ei olla harjoteltu, niin ei osata. Puomin kans näköjään MIKÄÄN ei tule ilmaiseksi. :D

Tässä kolmas hyl :D

Viimeisenä oli hyppyrata ja tosi kiva sellainen. Päätin alussa uskaltautua ottamaan kauas vastaan. Vähän tuli huono jarru ennen keppejä, mutta hienosti Wilma itsensä toiseen väliin taivutti. Saa tuon neidin kans itekki painella kovaa vauhtia. Ja yllätyin, kuinka hienosti Wilma jakso vielä viimisen startin ko kerran vain ollaan ees treenattu kahtena päivänä peräkkäin. :) Tältä radalta voitto mahtavalla etenemällä!

Voittonolla



Ei ollu kuitenkaan nousunolla, koska yks nolla on jo hypäriltä. Totesin kyllä, että eiköhän me nyt treenailla ne käännökset puomilta kuntoon ennenko ollaan ees valmiita ylempiin luokkiin. Meillä ei ole mikään kiire. :)


Summasummarum:
Meidän Aa on hieno. Keinu on muuten super, jos muistaa pysähtyä. :D Kepit yllättävän hyvällä mallilla. Wilma lukee rataa mahtavasti ja irtoaa hyvin. Käännöksiin tulee kokoajan lisää vauhtia, kun kroppa pysyy kokoajan menossa paremmin mukana. Eli treenilistan kärjessä on puomin käännökset ja puomilta "tyhjään" juokseminen. Vauhti alkaa olla kisoissa puomilla jo hyvä. On mulla kuoriutumassa aivan ihana toinen kisakamu <3 Selvästi alko Wilma näissä kisoissa jo hoksaamaan, että nyt ollaan kisoissa, eikä treeneissä. Sen verran kuumu radan reunalla ja lähdössä jo. 

Seuraavat kisat on molemmilla vasta lokakuun loppupuolella. TopTeamin eka leiri on ennen seuraavia kisoja, joten nyt me keskitytään muutenki treenaamaan molempien kanssa. Kummatki kävi tänään Lotan mukana Piiralla ja Lisbetki sai treeniluvan. <3 Wilman sai ohjeeksi ravilenkkejä pitkällä askeleella, samoten Lisbet. Rintaranka oli Wilmalla kireä ja vasen puoli aavistuksen heikompi ko oikea, ei kuitenkaan pahasti onneksi. Wilma on tämän viikon pois treeneistä, jotta palautuu hyvin hoidosta ja sitten jatketaan treenejä ja hyppyjumppaa vasemman puolen vahvistamiseksi. :) 

- Hansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti