sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Treenit, kisat ja huoltoa

Hellurei!

Viimeviikolla treenattiin Mikon opeissa takaakiertoja ja persjättöjä. Takaakierroissa painotettiin mahdollisimman vähäistä käsien käyttöä eli jaloilla ja vartalon asennoilla pyrittiin ohjaamaan koira takaakiertoihin. Lisbet hakeutuu aika hyvin taakse, mutta oli haastavaa olla käyttämättä kovin paljoa käsiä. Otettiin treeni kahessa osassa ja lopuksi vedettiin koko rata. Tässä siis video ihan viimisimmästä suorituksesta. Paljon jankattiin tuota 10-13 väliä. Se meni joka kerta vähän pitkäksi ja Lisbet ei lähteny kääntyyn tiukasti. Loppujen lopuks se onnistu niin, että jäin merkkaamaan jarrutuksen ja valssin kauemmas ko yleensä menen melkeen ihan hyppyyn kiinni. Sillon Lisbet osas koota ittensä paremmin ja mie kerkesin paremmin ohjaamaan hypyn 12.


Lauantaina kisailtiin OKK:lla kolmen startin verran. Nämä tais olla meidän viimiset kisat tälle vuodelle. Olen nimittäin varannu ens torstaiksi Lisbetille sterilisaatio ajan. Olen kyllä tähän asti ollu täysin kahen vaiheilla, että vienkö vai en. Molemmista vaihtoehoista löytyy yhtä paljon plussia ja miinuksia... Mutta oon nyt ehkä taipumassa siihen suuntaan, että vien sen. Jossaki välissä se kuitenki pitäis tehdä niiden valeraskauksien takia, joten nyt taitaa olla paras mahollinen aika.

Eka radalta vetastiin Lisbetin kanssa nolla ja voitto! Lisbet kulki tosi hyvin ja mulla tuli paikoin jopa tosi kiire, mikä on hyvä asia! Esa Muotka oli tehny ihan super kivoja ratoja. Taitaa olla minun tähänastisen agilityuran kivoimpia ratoja, mitä kisattiin eilen. Ne oli teknisiä ja sujuvia näin tiivistetysti. Hypärillä eniten päänvaivaa rataantutustumisessa aiheutti keppien jälkeinen elämä. Päädyin tekemään saksalaisen ja valssin. Mietin siihen myös pakkovalssia ja valssia tai saksalaista ja persjättöä. Tuo ensimmäinen kuitenki valikoitu ja se meni minusta hyvin, tosin paljon sai jaloilla tehdä töitä, että kerkesi valssiin ja koiran edestä pois. Alla rata


Toinen rata oli niinikään tosi kivan olonen ja meniki ihan hyvin puomille asti, jonka Lisbet juoksi ihan suoraa läpi. Otin sitten puomin uudestaan ja poistuin radalta. Mulla oli ennen kisoja jo vähän sellanen fiilis, että eka agirata pitää palautella, koska Lisbet kävi tosi kuumana. Onneks sille menee kuitenki yhellä kertaa jakeluun :D. Ainiin, menihän meillä puomia edeltävä hyppy pitkäksi. Tarkotus oli vaan normaalisti "pyörittää", mutta Lisbetin hypätessä minun kroppa oli ihan väärään suuntaan ja Lisbet hyppäs just sinne minne vartalo osotti.


Viiminen rata oli taas jälleen tosi kiva. A oli ehkä hieman röyhkeästi suoritettu multa ja Lisbetiltä. Menin suoraa eteen seisomaan ja Lisbet pysähty maahan. No pysähty kuitenki, joten päätin jatkaa ja olin ihan totaalisen väärässä paikassa leikkaamassa pituudelle ja Lisbet hyppäsi sen tosi pitkälle. Puomi oli super! Näitä lisää kiitos :D. Kepeille päätin leikata ja hyvin onnistu. Kolmanneks viiminen hyppy meni vähän pitkäksi ko jarrutin vähän liian aikasin ja Lisbet ei lähteny kunnolla mukaan. Mutta olin ihan tyytyväinen, etenki vauhtiin! Tällä radalla oltiin toisia, Lisbet jäi sheltti Tirrille noin 1,5 sekuntia.


Kotiin viemisenä kaks ilmaisstarttia, joten kevättä odotellessa :)

Tänään sunnuntaina Lisbet pääsi sitten huollettavaksi osteopatille. Yks lukko oli rintarangan ylimenokohdassa, mutta aukesi hyvin. Muuten oli selässä kireyttä, mutta on kuulemma ihan normaalia kun on menny edellisenä päivänä kolme agistarttia. Eli koira oli hyvässä kunnossa ja siltä se on kyllä radalla tuntunukki :). Toivotaan, että vaikka kohtu poistettaiski, niin Lisbetin kunto pysyis silti hyvänä ja päästäs mahollisimman äkkiä ainaki tekemään niitä normi lenkkejä. Agilitystä tulee varmasti noin 2kk tauko, mutta tauko ois jokatapauksessa tulossa kohta ja tauko tekee aina hyvää. Tosin, en oo vieläkään 100% varma, että vienkö sen vai en :D Se nähdään sitten torstaina!

Tässä vielä muutama kuva:

    Metsälenkillä

    Vihiluodossa lenkillä merenrannalla

    Lisbet 

-Hansku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti