keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Hallilla rallattelemassa

Eilen käytiin treenaamassa Lotan ja Rudin kanssa. Lotta ja Rudi on meidän kanssa ollu pentukurssilta asti samoilla kursseilla ja Rudi onki Wilmaa vain reilun kuukauden vanhempi :). On kyllä ihan hullun mukavaa opettaa Lotalle kaikkia ohjausjuttuja, tulee itelläki kerrattua ja mietittyä tarkemmin! Tänään me opeteltiin pakkovalsseja ja Wilmaki teki niitä vasta toista kertaa.

Pakkovalssit suju hyvin, ite hoksasin jälkikäteen videolta, että olisin voinu aikasemmin lähteä liikkeelle ja turhaa jään odottelemaan Wilmuraa. Lisäks otettiin ihan normi valssikäännöksiä ja pari päällejuoksua. Ei olla hirveästi kuvattu meidän menoa ennen ja minusta on jännä nähdä videolta, kuinka Wilman laukka on tosi pitkä, oikein venyttää sitä pitkäksi. Lisbet liikkuu enemmän "pomppivammalla" laukalla. Minusta tuo Wilman laukka on niinkö monen ison (mini)koiran laukka, mutta varmaan johtuu siitä, että sen runko on pidempi ko Lisbetillä.

Puomia otettiin maksipöydän päältä toista kertaa. Toistot hyviä ja osuu miltein 100%:sti sillon ko olen ite koiran takana. Heti ko menen edelle seisomaan paikalleen niin yliloikkia alkaa tulla. Jotenki Wilma varmaan häiriintyy minusta sitten, vaikka tuijottaaki palkkaa intensiivisesti. Näiden toistoja pitää nyt lisätä. Se, että juoksen vierellä ei ole yhtään niin hankala ko tuo että seison paikallaan edessä. Kuitenki ko ajattelee niin ideaalitilanteessa olen siellä edellä ohjaamassa tai ainaki pyrin useasti siihen, vaikka käytännössä en ehkä sinne aina kerkeä. :D Lisäksi heti ko Wilma väsähtää niin ei jaksa keskittyä kehikkoon, joten pitäis oppia lopettamaan ennenkö se tapahtuu, koska haluan kuitenki aina lopettaa hyvään suoritukseen, josta voin superpalkata. Mutta tuota rajaa on niin vaikea huomata ennenkö se keskittymiskyky on jo herpaantunu. Lisäksi Lotta sano, että se vois helpottaa Wilmaa jos se sais tasaselta juosta lankulle eli sais tulla lankulle vauhdista. Vois olla helpompi ko se tulis samalla rytmillä lankulle aina. Nyt se vähän vaihtelee alotuskohdasta. Tulevaisuudessa tarkotus on, että se laukka on aina suht samassa rytmissä ja kehikko vaan rytmittää sitä rytmiä (voiko nun ees sanoa :D). Tästä minun sepustuksesta ei varmaan ymmärrä kukaan mitään haha. Mutta ehkä sitten tammi-helmikuussa kokeilen alotella jo kokonaisella madalletulla puomilla. Activen hallilla on yks "pentupuomi", jonka saa matalaksi. Aattelin kylläki alottaa vaan laittamalla Wilman sinne tasaselle ja vapauttaa siitä, ei vielä kokonaista puomia. Wilma on niin hömelö, että en uskalla päästää sitä kiipeämään vielä koko puomia ko se on vähän uhkarohkea tyyppi... :D

Nyt pitäis ottaa treenilistalle käsky, jolla Wilma kiinnittää huomion ohjaukseen puomin jälkeen. Eli ajatus olis, että jos huudan vaan "kiipee,kiipee" niin Wilma painattaa puomin jälkeen suoraa eteenpäin. Jos huudan käskyn, jolla pitää kiinnittää huomio minuun niin Wilma siirtää katseen minun ohjaukseen heti puomin jälkeen. Lisäksi vielä jos huudan alastulolla "kierrä" niin Wilma hakee edessä olevan esteen takaa. Toinen asia on sitten, että osaanko ikinä opettaa aikomaani. :D Mutta tähän ainaki tällä hetkellä pyrin, käskyt voi kyllä muuttua projektin aikana. Lisäksi aattelin, että jos juoksen puomin vasenta puolta niin puomin jälkeiset käännökset tulee vasemmalle eli ei ikinä toiseen suuntaan missä ite olen. Eli jos puomin jälkeen pitää kääntyä vasemmalle niin minun pitää juosta aina silloin vasenta puolta. Haluan pitää suorituksen suht yksinkertasena, mutta sitten pikkujutuilla saada juoksukontaktin jälkeiseen elämään "varmuutta".

Lisbetin kanssa tehtiin pientä tekniikkapätkää. Ihan perus rytmityksiä hypyltä "väärään" päähän putkea, valsseja, pakkovalsseja ja kontakteja. Meidän treeneissä ei oikeastaan ollu mitään ideaa ja seuraavalla kerralla päätän ennen treeneihin menoa mitä treenaan. :D Activen viikkotreeneissä on aina joka viikko joku tietty teema ja siellä tulee kyllä treenattua älyttömän monipuolisesti ihan kaikkea. Oon oikeasti aina ollu tosi huono vapaatreenaaja (tai siis se ei oo yhtä kivaa minusta), tykkään paaaaaljon enemmän ohjatuista treeneistä, en tiedä miksi. Mutta sillon ko on kaveri mukana niin vapaatreenaaminen on paljon kivempaa.

Opettelin muokkaamaan videoita ja tässä työn tulos! Harjoitus tekee mestarin vai miten se meni? ;)
Wilma 16.12.2014

-Hansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti