maanantai 19. toukokuuta 2014

Kesä saapui Ouluun!

Kesä saapui vihdoin tänne Ouluun ja tänään on ollu ihan hirmu lämmin päivä! Ihanko olis jossaki ulkomailla, ihanaa. :)

Viime päivityksen jälkeen ollaan käyty Lisbetin kanssa kerran ohjatuissa treeneissä sekä omatoimitreeneissä kahdesti. Otin kuukauden vapaavuoro kortin Activen hallille, joten pitää nyt hyödyntää sitä. Kulkeminen on vähän työlästä, kun pitää kulkea bussilla eestaas, mutta onneksi Lisbetin kans on super helppoa matkustaa ku se vaan nukkuu. Wilma ei ole vielä päässy korkkaamaan bussikyytiä, mutta eiköhän senkin aika koita piakkoin. Omatoimitreeneissä ollaan otettu putki-puomi erottelua, keppikulmia ja suoralla irtoamista. Näistä kaks ekaa on aika hyvällä mallilla, mutta tuo suorilla irtoaminen on vähän tönkköä. Lisbet kyllä irtoaa tosi kauniisti, mutta vauhti ei ole yhtä nopea verrattuna siihen, jos ite juoksisin täysiä. Viime ohjatuissa treeneissä oli puukeinu ja Lisbet meni sen aika surkeasti... Tosi hitaasti jos otin sivuetäisyyttä tai sitten se kieltäyty paristi kokonaan. Otin etupalkalla niin suoritus oli ihan kelpo. Onneksi puukeinua ei monessa paikassa enää ole, mutta pitäis se silti osata. Ei auta ko treenata sitä!

Wilman kanssa pentukurssilla ollaan opeteltu lisää kosketusalustaa, luoksetuloa, maahanmenoa, rauhassa odottamista ja nenäkosketusta. Wilma on taitava ja nopea oppimaan ja sen kanssa on kyllä hirmu mukavaa touhuta ko on niin motivoitunu! Hallikaan ei enää jännitä! :)

Lisbetin ja Wilman suhteessa tapahtu viikonloppuna suuntaus huonompaan. Minun pikkusisko oli antamassa namia Lisbetille ulkona ja Wilma tuli nappaamaan sitä samaan aikaan kädestä niin Lisbet kävi Wilman päälle... Lisbet on selvästi mustasukkanen minun pikkusiskosta. En ollu yhtään osannu odottaa tuollasta käytöstä, koska ne on niin kivasti leikkineetki yhdessä. Toinen vähän lievempi ärinä sattu tänään ku laskin Lisbettiä maahan ja samalla Wilma hyppäsi kohti Lisbettiä (tyhmä minä). Onneksi Wilma ei kauaa ole asiaa miettiny vaan palautuu tosi nopeaa säikähyksestä. Pyytää ulkona Lisbettiä leikkiin jo, mutta olen ite vähän nyt rajottanu sen riehumista Lisbettiä kohtaan, jotta vältytään ärinöiltä. Minua itteä turhauttaa nämä tämmöset ihan hirveästi. Aattelin sitten tuossa vasta, että onkohan Lisbetillä joku kipeä kun on niin ärtysellä päällä ja samalla muistin, että se on lenkillä muutaman kerran vetäny pyllyä maata pitkin. No kokeilin tyhjentää anaalit ja ne kyllä tyhjeniki. Joten toivon, että syynä oli se, että Lisbettiä ärsytti anaalirauhaset ja nyt se helpottais. Se on sen verran kuitenki herkkä koira, että sen luonteesta näkee heti, jos joku on huonosti, vaikka kovapäinen onki. Äsken oli aika suloinen tilanne, ko Lisbet meni hiippaillen Ilonan luokse, pisti maate selälleen ja nuoli samalla Ilonan partaa. Yrittää selvästi mielistellä. Taitaa olla Lisbet itekki vähän ihmeissään kun pitäis yhtäkkiä osata olla laumassa keskimmäisenä eikä enää alin.

Tänään käytiin rannalla koko lauman kanssa ottamassa aurinkoa ja kaikki koirat kävi uimassa. Ilona tosin piti kantaa uimaan niinkuin aina. Mutta Wilma yllätti minut täysin, se meni kahdesti ite uimaan, ihanaa! :) Lisbetki kävi omaehtosesti uimassa ku tuli minun perässä veteen. Uitin sitä sitten muutaman minuutin heittelemällä nameja veteen.

Sunnuntaina kisataan kolmen startin verran Torniossa ja puolentoista viikon päästä lauantaina pääsee Lisbet osteopatin käsittelyyn (Ja Wilma kropan analyysiin!). Olen muuten pistäny Lisbetin nyt timmiytymiskuurille. Sillä on minusta tosi hyvä lihaskunto ja ihan super isot lihakset, minkä eteen olenki tehny töitä kevään aikana. Se onki ollu massan kasvatus vaiheessa! :D Nyt alkaaki sitten sellanen timmiytymisvaihe ennen arvokisoja! Lihaa tulee kalan, kanan ja kalkkunan muodossa ja kasvista menee puolet niinku aina ennenki.

 Wilma the Jänis

 Uni maittaa auringossa


Löysin myös kuvia pääsiäiskisoista Rovaniemeltä. Kuvat on ottanu Tero Siivola!


- Hansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti