tiistai 18. marraskuuta 2014

Mitä ollaan touhuiltu

Ompa taas jääny tämä päivittäminen. On tullu puuhailtua niin paljon, ettei ees blogiin kerkeä kirjotella. Opiskeluissa tahti on kiristyny loppuvuotta kohti, mutta nyt alkaa jo vähän helpottaa, paitsi gradun osalta. Se helpottaa (toivottavasti) toukokuussa vasta... Agility ja muutenki koirien kanssa touhuilu vie sitten ison lohkareen siitä vapaa-ajasta, mutta eipä se minua haittaa (eikä koiriakaan). :)

Kisakirjaan on tullu syys-loka-marraskuun aikana 6 nollaa. Olen nyt syksyn aikana vaatinu Lisbettiä pysähtymään puomille kisoissa ja sen takia ollaan muutama startti jouduttu hylyttään, mutta nyt alkaa näyttään jo aika hyvältä. :) A:n juoksurytmiä on tehotreenattu ja tehotreenataan edelleen. Lisbetin luonnollinen rytmi jää liian ylös. Osuu kyllä kontaktille (2 virhettä syksyn aikana saatu kisoista kuitenki), mutta koska hyppää korkealta niin etupää tärähtää laskeutuessa ikävästi. Ollaan siis työstetty tuota viimeistä osumiskohtaa alemmas. Lisäksi ollaan pidetty treeneissä teemana takaaleikkaukset. Ite pyrin pysymään koiran takana treeneissä ja annan Lisbetin itse suorittaa rataa, pyrkimyksenä olis saada Lisbetille lisää vauhtia sitä kautta. Kisoissa saan sitten palkita itseni ja ohjata edestä :D.

Kuukausi sitten Lisbet ja Wilma pääsi Piiran käsittelyyn ja Lisbetistä löyty kyllä kireyttä. Ollaanki nyt jumpattu enemmän ko normaalisti. Veikkaan tuon kireyden johtuvan siitä, että Lisbet on Wilman kanssa juossu paljon rallia ja se alkaa näkyä kropassa. Lisbet on aina ollu niin sievästi liikkuva eikä ole koskaan tehny ite mitään spurtteja ja nyt ne on spurttaillu kyllä ihan viikottain pelloilla. Nyt onki sitten kuukausi otettu rallien osalta rauhallisesti. Lisbet kyllä liikkuu hyvin ja radallaki on menny lujempaa ku normaalisti. :) Wilman kroppa oli Piiran mielestä kivan mallinen ja muutenki kaikki oli kropassa hyvin. Wilma on välillä kyllä niin päätön menijä, että olin oikein tyytyväinen Piiran kommentteihin. Olenhan mie kyllä panostanukki tuon kropan käyttöön temppujen opettamisen ja jumppaamisen muodossa, etenki siihen, että Wilma oppii käyttämään omaa takapäätä hyvin.

Wilma on käyny agilityn alkeiskurssia jo 5 kertaa ja voi että siellä on kivaa meidän molempien mielestä!  Wilma on syttyny lajiin kyllä ihan täysin. :) Nyt pari viimeistä kertaa on käyny jo sen verran kierroksilla, että on pitäny rauhottaa menoa ennenkö aletaan touhumaan, jotta järki pysyy mukana. :D Mutta on kyllä ihanaa touhuta tuollasen tyypin kanssa, joka on motivoitunu ja haluaa tehdä minun kanssa yhdessä juttuja. :) Siitä voi olla varma, että pohjatyö tulee kyllä tehtyä tarkkaan ja askelaskeleelta. Edetään koiran ikätason mukaan ja tehdään tarkasti ja johdonmukasesti kaikki. Oon kyllä itte oppinu taas tästä lajista paljon lisää.

Alla pari videota viimeviikolta. Juoksupuomia ja vähän muutaki. :)

Wilma ja juoksupuomi

Wilma ja hidastettu puomi + muuta

Lisbet ja Aa (näkyy hyvin se, miten korkealla on viiminen osuma

Ainiin Wilma täyttää tänään jo 9kk! <3

- Hansku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti