keskiviikko 26. marraskuuta 2014

tuplaperssylkkärijättö

Tänään treenattiin ohjatuissa treeneissä Marin vetämänä tekniikkatreeniä. Oli sylkkäriä, backlappiä, tuplasylkkäriä ja tuplasylkkäripersjättöjä! Sanahirviöitä kerrakseen! Nämä ei todellakaan ole kuulunu minun lempiohjaustekniikoihin ikinä, mutta tänään niiden tekeminen tuntu jotenki erilaiselta, oikeastaan ihan äly kivoilta. Sisäistin ehkä vihdoin niiden yksinkertaisuuden ja sitä kautta toimivuuden ihan uudella tavalla. Katseella piirtäminen on kaiken a ja o ja kädet on useimmiten tiellä. Ja Lisbet tuli ohjauksiin mukaan paremmin ko olisin voinu ees kuvitella. Näitä saatan tehdä toistekki, oma-alotteisesti. ;)

Otin Wilman kanssa ennen Lisbetin treenejä puomin lankkua kehikon kanssa sekä kyseisiä sylkkäreitä ja tuplasylkkäreitä. Ollaan harjoteltu esimerkiks just sylkkäreitä pihalla puiden tai tolppien ympärillä ja ei todellakaan turhaan, Wilma oli SUPER! Otin vain molemmille puolille 2 toistoa ja esteinä oli kaks hyppyä ja putki.

Puomin lankun alle laitoin kaks putken painoa päällekkäin, joten oli jo jonku verran kaltevuutta, muttei kuitenkaan paljoa. Meidän kehikko on nykyään sellasta putken eristettä, pehmeää materiaalia. Tuo uus kehikko on tosi hyvä ja toimii paremmin, koska siinä ei ole korkeutta jalkojen muodossa, eikä haittaa, vaikka Wilma vahingossa astuis sen päälle, koska se on pehmeä. Toistoja tuli ehkä 15 ja niistä vain 2 yliloikkaa. Palkkana on edessä palkkakippo, joka on nykyään kylläki kannellinen rasia. Yksin treenatessa on vaikeaa tuon palkan kanssa ku ei voi samalla vahtia palkkaa ja lähettää koiraa juoksemaan. Tuo rasia toimii hyvin ja juoksen perässä raottamaan kannen, jotta Wilma voi kaivaa sieltä palkan. Jos suoritus oli yliloikka niin en sano muuta ko, että "tule" ja otan uudestaan. Periaatteessa väärä suoritus vaan jätetään huomiotta. Viime kerralla kokeilin palkata pallolla, mutta jos se oli valmiina, niin yliloikkia tuli tulpasti enemmän ja heittäessä olin liian hidas ja Wilma ehti kattoa monesti minua ennen ko olin kerenny heittää ja se ei oo hyvä. Ajattelin ottaa pallon mukaan siinä vaiheessa ko tuo suoritus on varmemmalla pohjalla, koska namikipolle juoksee ihan yhtä lujaa. :)

Päätin myös, että taidetaan jättää Seinäjoen kisat väliin, joten seuraavaksi kisataan vasta tammikuussa!

- Hansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti