sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Koko konkkaronkka hallilla

Käytiin eilen koko konkkaronkka hallilla. Oon nyt pyrkiny käymään viikossa aina yhden kerran treenaamassa juoksupuomia. Sitä ei oikein voi jatkokurssilla treenata ko puomia pitää laskea ja juoksuttaminen vie niin hirveän ison tilan. 

Eilen oli siis mukana myös Ilona. Mummeli sai juosta pallon kanssa pitkin hallia sillä aikaa ko lämmittelin Lisbettiä ja Wilmaa. Ilona oli niin onnellinen <3. Se on ontunu sitä 4,5 vuotta sitten leikattua jalkaa nyt muutaman viikon aina levon jälkeen. Ilona ei ookkaan ollu nyt pariin viikkoon mukana pitkillä lenkeillä. On kyllä ollu niin pakkanenki, että parempi olla mummon kotona. Nyt hallissa juoksemisen jälkeen kevensi vähän sitä vasenta takajalkaa. Olen antanu sille särkylääkettä muutamana iltana. Ilona ei vaikuta kipeältä ja on tosi pirteä, pitää välillä rauhotellakki ettei sisällä ole ihan vauhissa ko kroppa ei oikein pysy mukana. Pitää toivoa, että ontuminen paranee levolla, seuraillaan. <3 Viime talvena oli muutes jalan kans sama juttu ja se meni levolla ohi. 

Lisbet sai treenata juoksu A:ta. Sain sen tulemaan jo melko rennosti alas hyvällä rytmillä. Lisäksi treenattiin parilla hypyllä niistoja. Ens viikolla ei olekkaan Lisbetillä ohjattuja treenejä, keskiviikkona vain Wilman jatkokurssi. Seuraavan kerran kisaillaan parin viikon päästä Oulussa. :)

Wilman kans oli tarkotus eka tehä vain puomia, mutta sitten oli pakko kokeilla paria kohtaa, mitä tehtiin Lisbetin kanssa viikkotreeneissä keskiviikkona. Otin tietty pienemmissä pätkissä. Kokeilin siis radasta kaks eri kohtaa. Ekassa pätkässä poispäinkääntö + hypyn leijeröinti. Wilma yllätti ihan täysin! Se lähti irtoamaan aivan sairaan hienosti. Poispäinkäännön pysty tekeen aika kaukaa ja putkeen lähti tosi helposti. Mulla oli palkkaki kädessä, joten ei lähteny etupalkan takia! :D Heitin sitten putken jälkeen palkan ja neiti tavalliseen tapaansa rallatteli pallon kanssa pitkin hallia, ehkä se joskus vielä tuo sen lelun heti mulle... Ei mutta ei sitä oikeasti voi kyllä nauramatta kattoa ko se sen pallon kanssa juoksee ja heittelee sitä itelle ilmaan ja ottaa taas kopin <3 Tätä tehtiin kaks toistoa ja molemmissa oli minun ohjaus poispäinkääntöön vähän myöhässä. Toinen pätkä oli sitten vaikeampi ja sitä piti pilkkoa osiin. Wilma oikasi pari kertaa takana olevalta hypyltä suoraa putkeen ja jätti päällejuoksuhypyn välistä. Pari kertaa palkkasin päällejuoksuun ja sitten onnistu kokonaissuoritus. Vähän olen kyllä ite myöhässä (taas). Jään vähän liikaa katteleen Wilmaa, mutta enköhän mie opi sillekki vielä rytmittään oman liikkeen. Se tulee niin erilailla/eri rytmillä ko Lisbet niin pitää ite vähän oppia hakemaan tuntumaa. 

Puomin uskaltauduin nostamaan korkeammalle (koska en saa yksin sitä tarpeeks alas). No tämä osottautu hyväksi ideaksi, koska Wilmahan juoksi paljon paremmin, entä viime kerralla ko se oli matalampi. Olen vaihtanu nyt opetusmetodia. Minusta tuntu, että pallon perässä juokseminen sai aikaan sen, että Wilma vaan juoksee eikä mieti yhtään miten se juoksee (kuumuu niin kovasti). Haluan kuitenki, että Wilma jotaki miettii siinä alastulolla. Päädyin siihen, että laitan namikipon kauas. Jokaisesta juoksusta Wilma saa juosta namille (jotta vauhti pysyy aina) ja saa namin, mutta oikeat suoritukset merkkaan naksuttimella ja superpalkalla, joka on pallo tai lisänamit. Tämä metodi on tuottanu tulosta jo kahdella treenikerralla. Wilma on niin hyvin naksuttimeen ehollistunu, että se heti tietää, että teki oikein. Naksuttelen siis pääasiassa siitä ko Wilma juoksee (takajalkaerottelu) eikä hyppää (takajalat yhessä). Oikeastaan en näe, missä sillä takajalat on, mutta näen sen rytmin (onko se juoksemista vai hyppivää menoa). Silvia Trkmanin metodia siis vähän sovellettuna. :) Tämän päivän perusteella näyttää siltä, että Wilma osuu alastulolle sekä etu-, että takajaloilla. Takajalat osuu ihan puomin alimpaan väliin. Videolla on vain hyvät suoritukset (+ kaks huonompaa). Näiden lisäksi oli 3 yliloikkaa ja pari osumaa pelkillä takajaloilla. Rytmihän voi vielä muuttua (etenki ko korkeutta lisää) ja naksuttelenki tällä hetkellä kaikki oikeanlaiset rytmit, vaikka se osuiski vähän ylemmäs välillä. Seurataan miten tämä etenee! :) Hauskaa tää ainaki on! Oon tainnu ennenki mainita :D. 

Tässä videokooste! :)

- Hansku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti