torstai 10. lokakuuta 2013

Treeneistä ja ruuasta

Tiistaina käytiin taas normaaliin tapaan treenaamassa Mikon opeissa. Oli muuten jäähyttelylenkillä jo ihan pilkkopimeää, kohta on myös lämppälenkillä. Sais tulla lunta niin se tois vähän valoa ;)

No teemana oli välistävedot ja niitä sai sitten tehdä oikein urakalla. Meillä meni Lisbetin kanssa hyvin ja Lisbet kulki kovaa. Oli varmaan mukava mennä ko karvoja on vähentyny aikalailla ko oon vihdoin saanu Lisbetin trimmattua! Se on tosi kova homma aina, koska Lisbetin karva oikeasti kasvaa ihan järettömäksi ja mulla ei riitä kärsivällisyys tehdä sitä kerralla alusta loppuun. Se on yleensä sellanen viikon projekti :D. En myöskään oo oppinu trimmaamaan sitä koko ajan vähän, jotta se karva ei räjähtäis (en kyllä myöskään ole varma, että toimisko tuo tyyli etes tuohon karvaan)... Ilonallahan turkki on ajeltu jo muutama vuosi, koska trimmaaminen on ollu Ilonalle aina tosi inhottava tilanne ku ei olla silloin aikoinaan osattu opettaa sitä mukavaksi hommaksi.

No takas treeneihin. Eka harjotuksesta ei oo videota, mutta välistävedot suju hyvin. Keinunki Lisbet ampu ihan täysiä päähän. Oli neidillä virtaa :) Kepeillä treenattiin sivuirtoamista ja ei ongelmaa. Jostaki syystä en uskalla tehdä tätä ikinä kisoissa kovin jyrkästi, mutta ehkä pitää nyt rohkaistua ja alkaa tekeen kunnon sivuirtoamisia myös kisoissa. Kisoissa myös välttelen välistävetoja ja teen aina päällejuoksuja niiden tilalta, jos mahollista. En tiiä tähän syytä, ehkä se, että päällejuoksut on niin mukavia :D. Täytyy tehä tähänki kisoissa muutos.

Toisessa treenissä oliki sitten päällejuoksuja ja välistävetoja. Kuutos hyppy testattiin pakkovalssilla, pyörityksellä ja viskileikkauksella. Pyöritys oli 30 sadasosaa nopeampi ku pakkovalssi ja viskiä ei kellotettu, mutta varmasti hitain. Lisbetillä on sellanen laukka-askel, joka vaikutti tässä siihen, että pyöritys on nopeampi. Olipa mahollisimman hankalasti selitetty :). Viskileikkauksia täytyy treenata, jotta sais Lisbetin paremmin lähtemään minun edelle, nyt saatoin liikaa ja hyppäs väärästä kohdasta rimaa. Seiskahypyllä testattiin valssia ja päällejuoksua, kumpiki toimi. Pakkovalssia ja viskileikkausta testattiin myös hypyllä ennen A:ta ja pakkovalssi toimi paremmin. Alla pari videota.


Toisella puolella sai treenata puomia ja kääntymisiä hypyillä ja muurilla. Otin sekä nopeilla, että hitailla vapautuksilla ja lisäks vielä jäin ite taakse välillä. Alla yks puomisuoritus videolla.



Viikonloppuna oltiin Torniossa Tuomaksen ja koirien kanssa. Tuomaksen hirviporukka sai hirven ja mie kävin sitten hakemassa hirven kylkiluita, ydinluita ja ihmiselle kelpaamattomia lihapalasia koirille. Lisbet niitä lähinnä syö, Ilona vähän jyrsii muttei saa oikein kunnolla enää syötyä luita. Meillä Lisbet barffaa ja Ilona syö raksuja. Lisbetillä toimii kyllä ihan tosi hyvin barffaus ja en enää kyllä vaihtais sen ruokavaliota raksuihin. Lisbetillä on nyt myös testissä nutrolin sportti, ennen on syöty nutrolin senioria! Lisäks molemmat saa päivittäin BioGlucominia ja kapseloitua valkosipulia. Ilona syö raksuja siks, että se ei syö mielellään raakaa lihaa (paitsi kaupan sikanautaa). En tiedä miks, mutta ei ole koskaan syöny. Oon sille yrittäny alottaa NEU:ta, mutta sen vatsa meni ihan sekasin. Voiskohan johtua siitä, että on ikänsä syöny raksuja. Ilonalla on muutenki välillä vatsavaivoja/väänteitä niin en halua edes testata, että mistä tulee maha kipeäksi ja mistä ei, kun nuo royal caninin raksut on sille sopivia. Alla pari kuvaa viikonlopun ruokailuhetkiltä!





Pakko lisätä vielä yks hauska kuva. Tuomaksen ajokoira Esko piehtaroi jänismettällä jossain ihan hirveässä hajussa ja esipesu piti toteuttaa ulkona, koska sitä ei voinu viedä pesuhuoneeseen. Se haju oli ihan HIRVEÄ. Raahattiin sitten sangolla lämmintä vettä, jossa oli shampoota ja kaadettiin Eskon päälle. Tuomaksella on päällä kokovartalo sadeasu :D. Kyllä minua nauratti, Eskoa ei... Voitte kuvitella, kuinka tuollanen ulkona asuva ajokoira on yhteistyöhalunen pesulle menemisessä. Esko on onneks tosi kiltti ja anto kuitenki lopulta minun pestä sen suihkuhuoneessa ja sai ajokoira mennä puhtaana päiväunille jänismettästyksen jälkeen :).

Sunnuntaina kisaillaan Kajaanissa kolmen startin verran!

-Hansku
WebRep
currentVote
noRating
noWeight

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti