keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Osteopatiaa ja treeniä

Hellou!

Oon jaksanu päivittää tätä blogia näköjään jo kerran viikossa! Mahtava saavutus :D.
Oon ollu pari viikkoa aamusta iltaan menossa johonki suuntaan joko koirajuttujen takia tai sitten opiskeluiden takia. Aika menee ihan siivillä ja tuntuu, että en kerkeä koneelle istahtaa ja päivittää blogia, mutta nytpä kerkesin! Mulla alkaa opiskelut melkein joka päivä vasta 12.30, mutta oon onnistunu joka aamulle keksimään jotaki tekemistä. On muuten huippua ko koirat saa lenkitettyä pitkän lenkin heti aamusta ja virkistyy kovasti itekki. Normaalisti koirat saa pitkän lenkin sillon ko tuun koulusta ja en oo yhtään niin innoissani lenkkeilemässä sillon ku on eka hikihatussa pyöräilly kotiin. Aamuliikunta sopii mulle ihan huippuhyvin, joten en valita!

Sunnuntaina Lisbetillä oli osteopatia. Lukko oli rintarangan alkuosassa (onkohan tämä ees mikään termi? :D) ja lapojen kohalla. Nämä on just Lisbetin "ongelmakohdat". Lukot aukes ihan tosi äkkiä, joten ei ollu ehtineet kauaa olla. Lihaksisto sai kehuja ja kroppa oli elastinen. Lisbetistä on vuoden sisällä tullu ihan eri koira! Oon niin onnessaan ko joka kerta se on aina paremmassa kunnossa. On sen eteen töitä tehtykki ja iloissaan voi olla ko työ palkittee. Oikeastaan viime kesä palkitti ihan täydellisesti eli arvokisoissa menestyminen :). Toivottavasti Lisbet tulee pysymäänki hyvässä kunnossa tulevaisuudessaki ja tavotteena vois olla, että jonain päivänä siitä ei löytyis yhtään mitään. Oikeastaan aika paljon saan tästä kiittää Maria ja Kirsiä, jotka on opettanut minut siihen, miten koiran kroppaa huolletaan ja pidetään huollettuna. Oon vuoden aikana oppinu ihan älyttömästi ja kokoajan opin toivottavasti lisää.
Ilonaki sai Lisbetin hoitoajasta osan, koska Lisbet oli hyvässä kunnossa. Ilonalla oli lukkoja, jotka kuitenki saatiin auki. Ilona ei vastaa hoitoon ikinä kovin hyvin, koska se inhoaa sitä, että sitä käsitellään. Ei nauti yhtään, toisin ku Lisbet. Ilona jotenki stressaa sitä tilannetta eikä osaa rentoutua, mutta johtuu varmasti myös siitä, että Ilona ei ole ikinä tykänny olla esimerkiks sylissä ja silitettäväksiki tulee vain harvoin. Se ei kaipaa sellasta "läheisyyttä" ihmiseltä. Eli ei varmaankaan omaa kovin paljoa miellyttämisenhalua ku taas Lisbet on tosi miellyttämisenhalunen. Selkä linja kuitenki suoristu silmissä ja sai Ilona kehuja hyvästä lihaksistosta ikään nähden.

Tiistaina treenattiin ratatreeniä ja esteitä oli 28, muistaakseni. No mie jo rataantutustumisessa totesin, että yllättävän helppo rata muistaa. Sain mennä ekana, koska muistin radan... Niinjoo, muuten hyvä, mutten muistanu... Oikasin vähän muutaman esteen ja naureskelin itelle kesken radan? Sitten unohdin ohjata yhteen takaakiertoon kunnolla. Keskittyminen oli ehkä hitusen eilen hukassa, mutta niin käy välillä. Eka kiekalla ekaan putkeen vieminen levahti ja Mikko käski käyttää enemmän jalkoja tuossa putkeen viennissä, toimi! En myöskään muistanu ottaa niiston jälkeen koiraa mukaan ja Lisbet luiskahti seläntakaa väärälle esteelle. Puomilla sai ottaa taaksejäämistä ja kokeilinki tätä ilman palkkaa radan osana. Ollaan tosi vähän otettu tätä radalla ilman palkkaa ja siihen nähden Lisbet meni hyvin alas, vaikka selvästi huomasi, että jäin taakse. Jos puomilla on palkka niin Lisbet menee tosi lujaa vaikka olisin missä, joten ehkä on aikaki siirtyä treeneissä siihen, että pari ekaa kertaa mennään ilman palkkaa ja sitten vahvistetaan kuitenki lopuksi palkan kanssa. Radalla myös leijeröin kepeille mennessä A:n ja tämä onnistu tosi hyvin, ei mitään häikkää. Voisinki nyt alkaa ottamaan teemaksi treeneissä, että treenaan enemmän sitä, mitä on tehty vähän ja mikä on haastavaa. Minun tyyli on viedä Lisbettiä tosi läheltä, juosta ite lujaa ja vedättää. Rakastan tehdä persjättöjä ja valsseja, inhoan takaaleikata. Siinä tiivistetysti minun ohjauslempparit ja inhokki :D. Lisbet tosin osaa irrota ja osaa takaaleikkauksia ja viskileikkauksia (niitäki inhoan), mutta vauhti on ehkä eri just tästä syystä, että se on tottunu eriin. Joten voisin alkaa vahvistamaan näitä hitaampia versioita myös ja saada Lisbetille niihin vauhtia lisää vaikka en niitä ainakaan Lisbetin kanssa ihan hirveästi enempää tule käyttämään.

Tiivistetysti nämä treenit ei menny nappiin, koska asenne oli jossain hukassa.

Tässä pari videopätkää treeneistä (valitan puhelinlaatua)





-Hansku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti