maanantai 17. maaliskuuta 2014

Ja tuplat!

Hei!

Viikonloppuna me kisailtiin kolmen startin verran seuran omissa kisoissa! Oli kyllä ihan huippu kisapäivä, varsinki ko oli niin paljon agilitytuttuja koolla! Ihaninta oli nähdä Caroa, ku ei olla oltu pitkään aikaan samoissa kisoissa :). Kisapäivästä ei ainaskaan naurua puuttunu, varsinkaan ennen viimisen radan rataantutustumista! Hauskaa oli ja se onki kyllä tärkeintä :). Olin ollu aamun toimitsijana, joten kisapaikalla tuli vietettyä hieman yli 12h, kyllä muuten väsytti kotona illalla! Mutta kyllä active dogs on huippu seura, ihan mahtava ryhmähenki kaikkien kesken!

Kaikki kolme rataa oli sujuvia, loogisia ja eteneviä. Kuitenki radoista jäi sellanen fiilis aina ennen suoritusta, että nämä ei oo niitä "meidän" ratoja, vaan enemmänki sellasia hyvin irtoavaa ja etenevää koiraa suosivia. Jokasella radalla oli kuitenki sellasia kohtia, missä piti pohtia, mikä suunnitelma on nopein ja vaihtoehtoja viedä tietty kohta, oli useita. Se oli kyllä kiva juttu!

Eka rata oli hyppyrata ja eniten päänvaivaa aiheutti pimeään putkikulmaan vieminen, koska tyrkyllä oli aika pahasti hyppy. Pääsin kuitenki aika edelle tekemään pakkovalssia putken suulle ja tämä meni hyvin! Koko rata tuntu tosi hyvältä ja Lisbet kulki hyvin. Tuo activen hallin pohja on ihan täydellinen Lisbetille. Loppusuorallaki meinasi ohjaaja jäädä jälkeen ja katsomosta huudettiinki, että juoksejuokse! :D Tällä radalla tuli 17 nollaa ja me oltiin sijalla 3! Olin itseasiassa aika yllättyny, vuosi sitten ei meidän aika olis riittäny nuin korkealle. Mineissä oli muuten tosi monta borderterrieriä, mahtavaa!

Toinen rata oli agirata. Pyrin viemään Lisbetin nopeimpia reittejä ja halusin unohtaa varmistelun radalla. Kolmosen tein persjätöllä ja pakkovalssilla, veikkaisin, että nopein ratkasu meille. 7-9 välin tein pakkovalssijaakotuksella, koska minusta reitti oli nopeampi tuota kautta vaikka matkaa tuleeki ehkä aavistus pidemmästi. Koiralla pysyy kuitenki kokoajan vauhti päällä, toisin ku jos olisin pyörittäny sisäkautta. Puomi oli ruma... Minua harmitti radan jälkeen ku en uusinu sitä, harmitti itseasiassa tosi paljon. Ennen A:ta tein kaks persjättöä ja ne toimi hyvin! Onneksi uskalsin ne tehdä. Tällä radalla myös nolla ja sijotus oli 2.

Tässä rata.

Kolmas rata oli aika helppo ja päätin, että nyt teen puomin just niinkö treeneissä tekisin. Lisbet tuli taas läpi ja pysähty maahan. Videolta näyttää, että se alkaa hiljentään kontaktipinnalla, mutta silti kiihdyttää uudestaan ja pysähtyy maahan... Otin puomin uudestaan ja ihan törkeästi tuli uudestaan läpi! Sitten en viittiny uusia enää koko puomia vaan otin pelkän alastulon. Lisbet kävi kisoissa tosi kuumana, joten se on varmasti pääsyy puomin rumuuteen. Lisäks en enää pysäytä A:lle, joten se voi vaikuttaa myös puomiin siten, että Lisbet kuvittelee, että saa myös tulla sen läpi pysähtymättä. Hmmh, nyt pitää kisoissa panostaa puomiin, se oli Tampereella ja OKK:n kisoissa niin hyvä. Tiedän, että Lisbet kyllä osaa, siitä se ei ole kiinni. Ongelma on ennemminki kisapuomissa ja sen kautta siinä, että teen ite jotain erillä tavalla ja samalla Lisbet lukee minusta jännittyneisyyttä puomilla. Noh, katotaan mitä tapahtuu kolmen viikon päästä seuraavissa kisoissa :D. Koitan ehkä olla liikaa stressaamatta, oon siinä vähän liianki hyvä ;).

rata

Palkinnot oli kivoja! Suklaata, koirille ruokaa sekä lahjakortti vesipetoon uimaan!

Ollaan tehty meidän nollaputkiennätys, joka on seitsemän nollaa putkeen. Tälle vuodelle ollaan startattu 9 starttia ja niistä seitsemän siis nollaa, huikea Lisbet! Taijetaanki kisata sitten seuraavan kerran arvokisoissa, että ei vaan pääse nollaprosentti laskemaan ;D. No ei sentäs :) Toivottavasti ei tarvis enää puomin takia hyllyttää...

Huomenna ajelen treenien jälkeen Tornioon ja asun pentupesässä ehkä loppuviikon :D, pennut on kasvanu jo hurjasti ja tällä viikolla alkavat saamaan myös muuta ku maitoa syötäväkseen. Pennut tulee siis huomenna 4 viikon ikään, miten aika voi mennä näin nopeaa?!? :)

- Hansku




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti