torstai 13. maaliskuuta 2014

Triplat!

Hellou!

Sunnuntaina käytiin kisailemassa kolmen startin verran OKK:lla ja tiistaina päästiin kahden viikon treenitauon jälkeen treenailemaan! :)

Kisoista saatiin kotiin viemisiksi triplanollat sijoituksin 1,2,2! Aika siistiä, näitä ei oo ihan joka viikonloppu jaossa, joten tuntu kyllä tosi kivalta. Valitettavasti video on vain keskimmäiseltä radalta.
Saatiin startata ihan viimisinä. Tai "saatiin", koska mie inhoan mennä viimisten joukossa! Mielummin menisin vaikka ekana. En yhtään tykkää siitä oottelusta vaan haluan mennä heti. No ehkä ihan hyvää oman mielen harjoittamista ku oon saanu kaksissa kisoissa nyt startata ihan viimisenä :D.

Eka rata oli hyppis ja rataantutustumisen jälkeen tuntu, että en saanu semmosta kivaa tuntumaa rataan vaikka juosta kuitenki sai ite, mistä mie tykkään. Ehkä siinä oli kuitenki liikaa suoria etenemisiä meille, tai ainaki siitä aattelin sen johtuvan. Tykkään enemmän mutkittelevista (mutta silti loogisista) radoista, koska minusta tuntuu, että ajoissa pärjätään niillä paremmin. No radalle mennessä sain kyllä sitten kivan fiiliksen ja painettiin innolla menemään molemmat! En ala hirveän yksityiskohtasesti selittään, koska ei ole videota niin hankala hoksata mistä puhun :D. Tehtiin nolla etenemällä 4,81, tämä tais olla meidän ennätys etenemä! Voitettiin tämä hyppyrata ja ansaittiin ilmaistartti! Opiskelijan lempparipalkinto ;).

Toinen rata oli agirata ja siinä sai taas juosta ja keretä paikkoihin itte. Tästä radasta jäi tutustumisessa kyllä kiva fiilis. Se on muuten jännä ku joistaki radoista tulee heti sellanen kiva fiilis ja joistaki se fiilis on tosi vaikea saada vaikka kuinka yrittää. Se fiilis vaikuttaa ihan siihenki, että miten ohjaa koiraa (esim kuinka napakasti tekee vai löysäileekö ite) ja siitä suoraa varmasti myös tuloksiin. Se ei oo kiva tunne ku se fiilis ei tule vaikka kuinka yrittää. Karkasin vähän tämän radan selostusaiheesta, mutta ei voi mitään. Sunnuntaina pääasiassa fiilis oli siis tosi kiva! :) Tällä radalla puomi ei ollu niin hyvä ko Tampereella. Ei menny täyttä päähän, mutta ei puomi silti ollu huono. A:n alla olevan putken jälkeen Lisbet ehti aika pitkälle, melkeen edessä olevalle hypylle, mutta sain sen pienellä paniikinomaisella huudahduksella kääntymään :D. Tuo oli aika hankala kohta, koska putkijarrua ei voinu tehä, koska sillä koiran ois pitäny kääntyä täysin putkesta, mutta tuossa piti jatkaa kuitenki eteenpäin ennen kääntymistä. Putkeen piti kuitenki törkkästä vähän, jotta ei tule sen ohi liikkeen mukana. Keinu oli super! Uskalsin juosta ite rohkeasti ohi tai oikeastaan oli pakko, jotta kerkes ohjaamaan kepeille, koska keppien suulla oli putki ikävästi tyrkyllä. putken jälkeen piti hypylle vähän jarruttaa, että ei hae sitä samaista hyppyä, mitä kohti Lisbet lähti A:n alla olevasta putkesta. Tällä radalla tehtiin siis myös nolla ja oltiin sijalla 2, Kirsin ja Pepin voittaessa! Kyllä olin onnellinen Kirsin ja Pepin nollasta ja etenki Kirsin ja Pepin tuplasta! :)

Tässä rata! (Kiitos Kirsi H:lle videomateriaalista)

Kolmas rata oli niinikään agirata ja haastava myös. Tällä radalla Lisbetin puomi oli parempi ja nopeampi kuin ekalla radalla! Jätän taas yksityiskohtasen läpikäynnin välistä, koska ei oo sitä rataa videolla! Tehtiin päivän kolmas nolla ja sijoituttiin taas toisiksi Kirsin ja Pepin voittaessa tämänkin agiradan. :)

Seuraavat OKK:n kisat onki sitten ilmaset ko plakkarissa on 3 ilmaistarttia! Jee :D

Kävin tänään pitkästä aikaa katsomassa agi.fi rankingia. Lisbet on sijalla 11, kivvaa :). Toivotaan, että meidän hyvä kisavire pysyis päällä eikä laske kohti arvokisoja! :D

Tiistaina oltiin sitten treenaamassa ja rata tais olla 31 estettä pitkä. Mulla (ja kaikilla muillaki) oli dementiaoireita treeneissä ja meinas rata unohtua! Yhestä samasta putkesta mentiin kolme kertaa, kahesti jatkettiin samaan suuntaan ja yhesti eriin, joten meni vähän sekasin, että millä kierroksella oltiinkaan menossa! :D No näin käy joskus, onneks kisoissa on lyhempi rata ja kauemmin aikaa tutustua! Hankaluuksia radalla tuotti pimeästä putkikulmasta kääntyminen oikeaan suuntaan. Jo toisella kerralla tämä kuitenki onnistu, mutta nämä on meille vaikeita ollu jo tovin. Ja etenki siis ekalla suorituskerralla. Puomilla jäin taakse, koska matka jatku suoraa taaksepäin ja molemmilla kerroilla puomi oli tosi hieno ja Lisbet jatko ite 2on2off:iin eikä ees laittanu tassuja sivulle vaan suoraa eteen! Loppusuora oli pitkä ja suora (yllättävää, että loppusuora on suora?! :D). Olin ite kokoajan Lisbetin edellä, se ei lähe täysiä painattaan minun edelle suorilla. Näitä pitäis treenata ja malttaa ite olla vedättämättä ja juoksematta täysiä. Tai sitten opetan seuraavan koiran etenemään täysiä ite ilman omaa vedätystä (tai siis kun opetan :D) ja Lisbetin kanssa mennään tällä tyylillä, koska se toimii meillä hyvin. Eli juoksutreenejä lisää itelle, jotta siellä edellä myös pysytään!! ;D

Lauantaina kisataan seuran omissa kisoissa (ylläripylläri meen taas ihan loppupäässä :D) ja sitten tuleekin ainaki muutaman viikon kisatauko!

- Hansku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti