tiistai 4. maaliskuuta 2014

Oulu-Tampere-Turku-Oulu-Tornio

Hei!

Otsikon mukainen reissu tuli suoritettua siten, että torstaina lähdin 05.20 Tampereelle ja tänään tiistaina aamulla tulin Tornioon. Oli pitkä reissu, mutta oikein mukava :)

Torstai ja perjantai oli opiskelureissaamista erilaisissa varhaislapsuuden kulttuurisissa ympäristöissä. Käytiin tutustumassa pikkukakkoseen, lasten kulttuurikeskus rullaan, muumimuseossa ja lelumuseossa ja tietty vähän shoppailemassa ja syömässä :)

Perjantaina Kirsi oli aamulla napannu Oulusta Lisbetin kyytiin ja ajeli Tampereelle. Lauantaina oli tiedossa kolme starttia Lempäälän sportdogparkissa. Oltiin viimeks kisattu marraskuussa, joten oli huippua päästä taas kisaamaan. Minua jännitti jotenki erikoisen paljon, mutta niin on ennenki jännittäny pitkän tauon jälkeen :D. No ei se mitään, hyvää jännitysharjoitusta!

Eka rata oli hyppyrata ja eniten päänvaivaa rataantutustumisessa tuotti kepit. Päädyin törkkäsemään kepeille ja tekemään valssin loppuun. Olin vähän valssissa myöhässä, mutta muuten se suju paremmin ko kuvittelin sen sujuvan. En saanu tuota kohtaa tuntumaan mitenkään päin hyvältä tutustumisessa... 5-8 väli oli kans vähän haastava, mutta päädyin persjättöihin ja ne toimi hyvin. Uskon, että oli Lisbetille nopein vaihtoehto. Muurin jälkeinen hyppy vähän venähti ja Lisbet laskeutu vähän väärään suuntaan. Sitten pussin jälkeen Lisbet irtos hassusti putken takana olevalle hypylle. En kyllä jarruttanu pussissa ollenkaan, mutta en kyllä ajatellu sen silti irtoavan sinne hypylle, koska putken suu oli ihan edessä :D Mutta videolta ko kattoo niin en mie oikeen mitään tee, jotta se ei eteenpäin ois jatkanu. Tämä siis hyllytettiin. Rimat oli 35:ssä ja näytti tosi korkeilta (ehkä rima oli jotenki lyhempi ko mihin on tottunu ja sai aikaan optisen harhan :D) pohja oli hieman paikoittain liukas ja vähän tässä hyppiksellä ehkä havaittavissa pientä alustaan totuttelua.  Alla video!

https://www.youtube.com/watch?v=HzDVIgQHlBI

Agirata oli minusta haastava, mutta mukava. Kaikki radat oli itseasiassa haastavia, mutta silti loogisia! Piti keretä hyvin ite jo seuraavalle eikä auttanu jäädä varmistelemaan. Tällä radalla Lisbet jäi A:ta ennen olevaan putkeen minusta kauaks aikaa ja ehin jo miettiä, että mihin koira katos :D. A oli huono, mutta puomista olin ilonen! Nopeaa päähän asti ja nopea pysäytys. Taitava Lisbet <3 Puomilla jäin vissin liikaa ihastelemaan suoritusta enkä ehtiny mennä ennen keinua olevalle hypylle tekemään pakkovalssia, joten tein sitten viskileikkauksen, tosin se meni hyvin! Tältä radalta nolla ja sijotuttiin toisiksi :)

https://www.youtube.com/watch?v=8VUCAD2U45k

Kolmannelle radalle sain mennä tutustumaan välittömästi ko tulin maaliin edelliseltä! Tuli vähän kiire löytää koiralle paikka. Aluks rata tuntu tutustuessa tosi haastavalta, mutta sain siihen kuitenki tehtyä hyvän suunnitelman, tosin ehin mennä sen suunnitelman kanssa radan vain kerran läpi ko en ollu kerenny kattoa rataa ennen tutustumista ollenkaan! Alkuun päätin leikata kepeille ja päätin luottaa, että kyllä Lisbet osaa. Ja kyllähän se osasi! En halunnu leikata A:n alla olevaan putkeen, joten päädyin persjättöön, joka toimi hyvin, tosin hitusen aikasemmin olisin saanu sen tehhä. Pussin jälkeen piti varmistaa muuri, koska moni oli tullu muurista ohi. Sitten tuliki kiire persjättöön ja pakkovalssiin ennen puomia ja olinki myöhässä reilusti. Puomi oli hyvä! Lisbet ei ees kattonu minne mie jäin ko olin jäljessä. Puomilta Lisbet meinas lähteä putkea kohti, mutta ohjautu kuitenki renkaalle. Keinu oli hyvä, sen jälkeen Lisbetin nokka osuu maahan, tais vähän kompastua. Aa oli nyt tosi hyvä ja nopea ja uskalsin juosta ite ohi! Tällä radalla tehtiin nolla ja oltiin kolmansia.

https://www.youtube.com/watch?v=QpR-Ci3rTsk

Kiitos Kirsille videoista! Näin kisoissa myös Lisbetin tyttöä Chiliä ja se oli kyllä kova menijä! Chili on vähän korkeampi ko Lisbet ja myös nopeampi! Silti tosi kuuliainen. Ihastelin kyllä Pirjon ja Chilin menoa! Saa nähä millaisia menijöitä näistä pennuista tulee... Niillä on sama isä ko Chilillä ja äitiki on Lisbetin sisko :)

Sunnuntaina meillä ei ollu muuta ohjelmaa ko ajella Turkuun ja maanantaina oli ajat Piiralle. Lisbet oli vähän kireämpi oikealta puolelta. Piira sai Lisbetin suoraksi ja saatiin ohjeeksi jumpata oikeaa puolta vahvemmaksi. Lisbetillähän on aina ollu oikea puoli vähän heikompi. Se tiedostamatta käyttää vasenta enemmän ja siitä on hankala oppia kokonaan pois. Onneksi ei ollut lukkoja, kireys oli lihaskireyttä. Lihaksisto oli kuulemma muutoin hyvässä kunnossa, mikä oli kivaa kuulla. Ollaan jumpattukki joulukuusta asti ahkerasti aina iltasin, joten kivaa, että lihaksisto on vahvistunu :). Kyllä on hienoa kattoa ko Piira hoitaa koiraa, se on niin taitava. Harmi ko se asuu niin kaukana...

Jotta tästä postauksesta tulis vielä vähän pitempi niin jatkan pentujutuilla :D. Tänään tulin Tornioon ja pääsin ekaa kertaa näkemään vaaveja! Voi luoja mitä söpöjä pullukoita :). Ne osaa jo murista ja ruoka aikaan ovat olleet paikalla ;) Ne on siis nyt 2 viikkoa vanhoja ja silmät on auenneet. Wilma on tummin ja pienin ja Wiima on vaaleampi ja vähän isompi ku Wilma. Wiljo on isoin. Vaikka tiesin, että rakastan pennun tuoksua, niin en muistanu kuinka hurmaava se onkaan! En ehkä poistu pentupesästä koko hiihtoloman aikana ;)

 Lisbet hotellissa
 
 Takana tytär Chili ja edessä Lisbet (tietosella hajuraolla :D)
 
 Wiima <3
 
 Wiljo <3
 
 Wilma <3
 
Wiljo <3
 
 

- Hansku

2 kommenttia:

  1. Olipas tutun näköisiä kuvioita! Kiitos eilisestä!! :)

    VastaaPoista
  2. Joo niin taisi olla! ;) Kiitos vain teille kun sain tulla kouluttamaan, oli tosi kivaa! :)

    VastaaPoista