torstai 24. huhtikuuta 2014

Kisoja, treenejä, hierontaa ja ihanaa pentuarkea!

Niin paljon on tapahtunu etten tiedä mistä alotan kirjottamisen! :)

Jos kuitenki alotetaan pääsiäiskisoista, jotka käytiin Rovaniemellä. Samaisessa hallissa, missä pietetään kesällä MM-karsinnat. Pohja toimi Lisbetille tosi hyvin ja oli pitävä itellekkin. Radat oli mukavia ja meneviä. Oikeastaan viimisesta luukutusradasta en tykänny hirveästi, mutta muut kolme agirataa oli tosi kivoja profiileiltaan. Taottiin Lisbetin kanssa 4 nollaa sijoituksin 2,2,2,8! Osallistujia tais olla kaikilla radoilla n. 40. Viimisellä luukutushypärillä tuli 29 nollaa ja meidän aika riitti sijaan 8. Yks valssi siellä oli pahasti myöhässä, johon kulu aikaa, mutta tuollaset helpot, suorat radat ei oo ihan ne meidän vahvin alue aikaa ajatellen. Laskin, että ollaan tänä vuonna startattu 16 starttia, joista 14 on nollia. Aika nollakone tuo Lisbet on ollu! Minun hieno pieni borderi <3


Treenejä on tainnu mahtua tähän väliin kahdet. Toisissa teemana oli rataantutustuminen! Tutustuttiin eka 5 minuuttia, jonka jälkeen rata piti sormella tehdä paperille oikessa järjestyksessä, jossa esteet oli ilman numeroita. Lisäks piirrettiin valmiille pohjalle rata ja katottiin, miten muistaa ja miten on merkannu etäisyydet. Sitten vielä juostiin ilman koiraa ja katsottiin, miten osaa arvioida koiran vauhtia. Lopuksi sitten koira mukaan, viimisellä kierroksella tein nollan! Oli fiilis jotenki hukassa ja ajatukset muualla, phöh. Mielenkiintonen treeni kyllä oli!

Tällä viikolla treenattiinkin sitten ilman käsiä. Tarkotuksena saada vartalo ja jalat liikkumaan oikein, ilman käsien apuja. Vartalo ja jalat kun on hirvittävät tärkeässä roolissa radalla! Oli vaikeaa, kun piti miettiä niin paljon kropan asentoja ja jalkoja, eikä voinu tehä käsillä mitään varmistusheittoja. Mutta Lisbetille nämä toimi ihan tosi hyvin ja se meni ihan sika lujaa. Marin kans mietittiinki, että ohjaan hirveästi myös käsien avulla ja Lisbet tuijottaa niitä ehkä liikaa, mikä hidastaa sitä aavistuksen. Loppukevät pitää kiinnittää tähän erityisesti huomiota! Lisäksi naksuttelin puomin alastuloa jäämällä ite taakse sekä A:n juoksua! Pikkuhiljaa se 2on2off alkaa sieltä katoamaan. Harmi etten taaskaan kuvannu. Ens viikolla alkaaki ulkotreenikausi, toivottavasti ei sada vettä ;).

Wilmallakin alkaa active dogien pentukurssi ens tiistaina. Päästään opettelemaan kaikkia ihan perusjuttuja sekä rakentaan meidän välistä suhdetta (vaikka se kyllä rakentuu ihan koko ajan) :) Lisäksi tietenki totuttelemaan ääniin ja erilaiseen ympäristöön, jännää!

Pari viikkoa sitten Lisbet kävi hierojalla ja lihaskireyttä oli havaittavissa selässä. Veikkaan, että kun ollaan treenattu A:ta vähän enemmän niin se heti vaikuttaa... Onneksi hieronta autto ja Lisbetin liikkeistä huomaa kyllä eron :).

Mitäs vielä... Olen kertonu nyt vähän tiivistetysti kaikesta. Lisbetin ja Wilman välisessä suhteessa on havaittavissa jo eroa positiiviseen suuntaan. Enää ei kotonakaan pienestä murista ja lähellekki saa jo tulla. Erehty Lisbet jopa eilen juoksemaan muutaman metrisen rallia Wilman kanssa ulkona, mutta sitten muisti, että "ainiin, en tykkääkkään pennuista!" Hah :D.

Ilona mulla vähän huolettaa, koska se on selvästi vähän alkanu höperöitymään :(. Torniossa se on pari kertaa lähteny omille teille, mutta onneksi ei ole kerenny kauas. Se reagoi koviin ääniin nykyään enemmän ja enemmän. Kotona se on välillä aika levoton, en tiedä johtuuko siitä, että Wilma on niin vauhdissa ja yleinen tila kotona on vähän levottomampi ku ennen. Ilona on aina ollu sellanen virikkeitä tarvitseva, mutta tuntuu, että se ei kovin helposti osaa rauhottua ja rentoutua enää. Mietin myös, että voiko sillä olla joku kipeä, mutta lenkeillä, metsässä ja temppuillessa se on ihan oma itsensä ja painaa pää kolmantena jalkana ilosena menemään, joten taitaa vanhuudella olla enemmän psyykkisiä vaivoja. Levottomuus myös vähän lisäänty ko ajelin Ilonan turkin aika lyhyeksi. En tiedä, että kutiaako se ja tuntuu epämiellyttävältä, mikä vaikuttaa sitten olotilaan. Mummeli täyttää kesällä jo 13, joten ei kai se ole ihmekkään, että vanhuus alkaa näkyä. Toivottavasti tuo levottomuus on väliaikasta ja rauhottuu kesää myöten...


 Äiti ja tyttö pääsiäisenä

 äidin rakkaus <3

 Lisbet vähän tipahti pediltä :')

 Kolmikko mettälenkillä

 Lisbet tuli oma-aloitteisesti näin lähelle Wilmaa 

 Wiki, Amalia (siskopuoli) ja Wilma

Pikkuinen nukkuu :)

- Hansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti